28.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, agost 14, 2022

Amb sabor danès

Imatge de la seleccó de Dinarma de mitjans dels 80.
Imatge de la selecció de Dinamarca de mitjans dels 80.

Com les galetes aquelles que abans baixaven habitualment d’Andorra o com la raça de gos d’Scooby Doo el Nàstic té un amagat sabor danès aquesta temporada.

La marca esportiva Hummel, imatge exterior de Dinamarca més enllà de les galetes, Laudrup i Bjarne Riis, és l’encarregada de vestir el conjunt grana, que després de més d’una dècada pregonant i apostant per una marca pròpia de roba, ha decidit abandonar l’ ”N” per les fletxes daneses.

El Madrid de la "quinta del Buitre" va guanyar cinc lligues seguides vestint Hummel.
El Madrid de la “quinta del Buitre” va guanyar cinc lligues seguides vestint Hummel.

Hummel, marca de naixement germànic i que de fet vol dir literalment borinot en alemany, es va convertir en danesa l’any 1980 quan Allan Simonsen, pilota d’or 1977, va decidir amb un grup d’empresaris convertir-la en marca oficial de la “dinamita vermella” del Mundial de Mèxic 1986.

Aquella selecció i els seus hereus, que guanyaren l’Eurocopa del 1992 juntament amb el Reial Madrid de la quinta del Buitre, van situar Hummel en el pòdium de les marques esportives de mitjans dels vuitanta i principis dels noranta.

Hummel ha tornat a apostar darrerament pel futbol i per equips sobretot de segona línia. Lluny de les grans multinacionals, la marca danesa que ja no vesteix la seva selecció ha decidit buscar una via alternativa amb equips on les grans marques no tenen el seu lloc establert. Equips històrics com el ST. Pauli (lloc d’origen de la marca), l’Stade de Reims, l’Utrecht, el Go Ahead Eagles o el Brondby danès vestiran Hummel aquesta temporada al costat d’un bon grapat d’equips de la segona A espanyola i categories inferiors, entre d’altres Llagostera o Castelló. Qui no recorda per cert aquell disseny flamenc de la samarreta del Recre o el vestit a mida de la Cultural Leonesa?

La marca ha deixat d’utilitzar el borinot de símbol i aposta ara pel nom d’Hummel escrit a les samarretes. De moment l’empresa ja ha avisat que la definitiva que lluirà el conjunt grana arribarà com a regal de Santa Tecla i que fins a aquell moment els de Vicente Moreno jugaran amb una equipació amb un cert toc de material d’entrenament.  El Nàstic inicia una remodelació completa traient la marca pròpia i el nom de Tarragona del pit. Renúncia obligada en els temps que corren però que converteix ja en samarretes pels romàntics del futbol les antigues vestimentes granes. Confiem que Hummel demostri la mateixa sensibilitat que el parlament danès i mantingui la senyera de Tarragona a les mànigues de la nova samarreta.

Achille Emana a l'amistós davant del Cornellà. Foto: Nàstic
Achille Emana a l’amistós davant del Cornellà. Foto: Nàstic

L’equip, mentrestant, no deixa de fer feina i en els dos primers amistosos ha continuat deixant bones sensacions per anar conjuntant els vuit jugadors nous que ja contempla la plantilla i a l’espera d’alleugerir càrrega en els pròxims dies, quan aquells que ja tenen l’etiqueta de possibles baixes acabaran de fer el pas endavant.

El Nàstic de Vicente Moreno recorda en certs aspectes a aquella Dinamarca construïda des del darrere però amb la pólvora suficient com per decidir partits decisius.

Fins ara no hi ha noms destacats més enllà dels de Iago Bouzon, Sergio Tejera o l’arribada a casa de Miki Palanca. El nom de l’estiu, però, podria ser el d’Achille Emana. El jugador camerunès, criat futbolísticament a Toulouse, s’entrena sota les ordres de Vicente Moreno i el Nàstic decidirà si es pot fer una oferta que convenci el jugador.

Emana pot ser aquell jugador mediàtic que tot i la seva edat, 33anys, faci encara posar-se dret al Nou Estadi en alguna de les seves desmarcades arribant amb pilota o aquelles passades a l’espai. Després del que semblava que havien de ser les darreres passes com a futbolista d’Emana al Qatar i Mèxic, ara podríem viure un cas Pinilla 2.0.

El lligam d’Emana amb Dinamarca és enganxat amb pinces, és cert, però la parella del mitja punta camerunès en la seva etapa més brillant com a futbolista defensant la samarreta del Toulouse, va ser Johan Elmander. El davanter suec juga actualment al Brondby danès, equip que, per cert, vesteix Hummel.

This slideshow requires JavaScript.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here