Advertisement Advertisement Advertisement
21.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Una novel·la històrico-romàntica amb premi

Mayelen Fouler, amb el seu llibre 'En tierra de fuego', a Tarragona (foto: cedida)
Mayelen Fouler, amb el seu llibre ‘En tierra de fuego’, a Tarragona (foto: cedida)

Arribar i moldre. Debutar amb premi. Emportar-se un guardó internacional de novel·la i publicar el llibre. Així de ràpid li ha anat a Mayelen Fouler, nom literari d’una tarragonina nascuda en un poble de Sevilla i que treballa en l’àmbit de l’Administració Pública.

 

Ja és al carrer -en format paper- i a la xarxa ‘En tierra de fuego’, novel·la guanyadora de la tercera convocatòria del Premi Internacional de Novel·la Romàntica HQÑ.  Tot ha anat molt ràpid des de la seva concessió, el 28 de febrer, fins ara. Una velocitat que contrasta amb l’elaboració a foc lent d’aquesta història que neix a la ment de l’autora el 1997 durant una estada a l’Argentina. La història es desarà en un calaix fins que Mayelen la recupera el 2013.

 

Aquesta llicenciada en Filología Hispànica ha escrit una novel·la històrico-romàntica amb un estil -diu- “cinematogràfic, amb molts diàlegs, poques descripcions i capítols sintètics”. Una història que arrenca a la dècada dels anys 40 del segle passat a mig camí de Catalunya i l’Argentina amb tres protagonistes principals.

 

Aprofitant el temps lliure de les vacances i els caps de setmana va perfilar els detalls de l’esborrany iniciat fa gairebé dues dècades i va decidir presentar-lo a un premi “per entrar en contacte amb el món editorial”. La decisió del jurat li permet replantejar-se la carrera literària. Fins al punt que li canviarà la vida? “És prematur assegurar-ho, però ara estic molt animada per seguir”, afirma Mayelen amb un somriure. I de fet, ja està en plena fase de recopilar documentació de cara a una segona novel·la.

 

De moment, ‘En tierra de fuego’ ha sortit publicada amb una primera tirada de 3.000 exemplars que s’han distribuït entre les principals cadenes de llibreríes, grans superfícies i llibreries independents. Una novel·la amb molta acció, un ritme dinàmic, un estil visual. una important base documental històrica i una història que va molt més enllà de l’etiqueta del gènere que se li vulgui aplicar.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here