15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Fem dos anys i fem el que ens agrada

El grup impulsor del FET a TARRAGONA. ara fa dos anys. D'esquerra a dreta: Quim Pons, Anna Plaza, Enric Garcia, Albert Ollés, Ricard Lahoz, Jordi Suriñach, Josep Ardila i David Oliete (foto: Agustí Arévalo)
El grup impulsor del FET a TARRAGONA. ara fa dos anys. D’esquerra a dreta: Quim Pons, Anna Plaza, Enric Garcia, Albert Ollés, Ricard Lahoz, Jordi Suriñach, Josep Ardila i David Oliete (foto: Agustí Arévalo)

Aquest estiu celebrem els primers dos anys de vida del FET a TARRAGONA. A principis de setembre, coincidint amb la sortida al carrer del número 13 de la revista, inaugurarem una exposició de fotografies de David Oliete -amb algunes aportacions d’Agustí Arévalo- al Tinglado 4 del Moll de Costa. La mostra, que girarà a l’entorn de 12 espais i 12 personatges de Tarragona, tindrà un caràcter solidari a benefici de l’escola Solc.

 

Al juliol, però, ja hem arribat als dos primers anys de trajectòria en l’actual format digital del FET, que havia nascut uns mesos abans com un blog personal de Josep Ardila i Ricard Lahoz. La nostra proposta de publicar un article diari -màxim dos- en forma de crònica, article d’opinió, anàlisi o reflexió a l’entorn del que passa a Tarragona ens deixa un balanç prou satisfactori: 280.000 visites i la publicació de 1.200 articles al llarg de 24 mesos.

 

El 2013 -en un context de forta crisi econòmica i professional- un grup de vuit periodistes vam decidir tirar endavant la publicació d’una revista bimestral, de qualitat en continguts, fotografia, disseny i paper. Vam encarregar un nou disseny del web a Txomin Medrano i un disseny i maquetació de la revista a Pep Serra i Marta Daniel, tots tres socis de l’estudi Mènsula. De la impressió, se n’encarrega Gràfiques Gibert. Un producte periodístic elaborat cent per cent a Tarragona amb la voluntat d’oferir a la ciutat una proposta diferent i suggerent.

 

Més de mig miler de subscriptors avalen l’aposta pel periodisme analític, elaborat a foc lent

Al cap de dos estius, el FET a TARRAGONA compta amb 530 subscriptors. La majoria són de la ciutat, però també n’hi ha a Reus, Valls, Cambrils, El Vendrell, Barcelona i Madrid, entre d’altres localitats. La revista es pot trobar a la venda als quioscos i llibreries de Tarragona. La resposta dels lectors satisfà les expectatives inicials, però l’objectiu de cara al proper curs 2015-2016 és augmentar el nombre de subscriptors, per poder consolidar el suport a aquesta iniciativa pel periodisme de qualitat.

 

Esten encara en fase de construcció, en una etapa que reclama créixer sostingudament. Els vuit periodistes que vam encetar aquesta aventura fa dos anys hi seguim igualment compromesos i s’hi han afegit altres companys que aporten noves mirades a la publicació. Combinem el periodisme fet a foc lent i destinat a la revista en  paper amb l’article o la crònica més immediata que busca el seu forat al món d’internet. Busquem el lector que guarda les revistes a la prestatgeria i el que ens coneix exclusivament per la difusió a les xarxes socials.

 

La publicitat ajuda a fer sostenible el FET, però el futur del periodisme que analitza i contextualitza passa necessàriament per la implicació del lector a través de la subscripció. Gràcies als incondicionals i valents que us hi vau apuntar setmanes abans de sortir al carrer. Gràcies als que us hi heu anat afegint progressivament. Gràcies als que hi heu anat renovant la confiança anualment. Gràcies també als que heu comprat la revista de manera esporàdica.

 

Arribats a aquest punt, convidem a tots aquells que vulguin i se sentin motivats a sumar-se a la família del FET a TARRAGONA. Hi descobrireu les qualitats de la publicació i un munt d’avantatges i obsequis relacionalts amb la cultura de la nostra ciutat. La subscripció anual costa només 30 €.

 

Fem dos anys. Fem el que ens agrada. Fem periodisme i volem seguir creixent per explicar aquesta època de canvis, incerteses i grans reptes. Gràcies a vosaltres, els subscriptors, seguim endavant.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here