Advertisement Advertisement
22.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

Dos anys del ‘Fet’ en fotografies

D'esquerra a dreta: Raquel Martínez, directora de l'Escola Solc, David Oliete, director de fotografia del Fet, Montse Adán, responsable de comunicació i rel. institucionals del Port de Tarragona, Ricard Lahoz, director del Fet, i Begoña Floria, consellera de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona.
D’esquerra a dreta: Raquel Martínez, directora de l’Escola Solc, David Oliete, director de fotografia del Fet, Montse Adán, responsable de comunicació i rel. institucionals del Port de Tarragona, Ricard Lahoz, director del Fet, i Begoña Floria, consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

Obre la motxilla i comença a treure objectes que no havies vist mai, i que pel que es veu complementen les funcions de la seva càmera fotogràfica. Mentre observes l’escena embadalit, ell formula la pregunta que t’acusa. Ni tan sols hi havies pensat. Intentes dissimular amb alguna resposta que soni convincent, o amb un dubte que sembli raonat. T’hi esforces, però saps que la comunicació no verbal sempre et delata. Per sort, el teu company d’aventures periodístiques és el David Oliete, un fotògraf que a banda de disposar d’una sensibilitat única per captar l’instant precís, és també metòdic i meticulós. Abans de començar a fer clics, ell ja ha visualitzat la maqueta, la imatge d’obertura del reportatge i el possible primeríssim primer pla que cridarà l’atenció del lector.

 

Saps que si l’acompanyes a fer fotografies la seva mirada atenta trobarà aquell detall que tu no havies copsat i que amaga una història apassionant, digna de ser inclosa en el reportatge. És una inscripció gravada a la paret d’una cel·la de la presó, els pots de pintura escampats de forma desordenada per un taller d’una artista, el rostre il·lusionat d’un nen. Quantes vegades hem aconseguit començar un text gràcies a l’instint d’aquest caçador d’instants que són tresors!

 

L'acte va comptar amb una nombrosa afluència de públic.
L’acte va comptar amb una nombrosa afluència de públic.

El David és el protagonista de l’acte de presentació del número 13 de la revista, que serveix alhora per inaugurar l’exposició “Dos anys del Fet a Tarragona. Fotografies de David Oliete”, ubicada al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona. El jove tarragoní explica davant el públic que sobretot ha gaudit fotografiant indrets de la ciutat com la Tabacalera, el Pòsit o la Chartreuse, que permeten que aquest viatger nat faci volar la imaginació durant la seva jornada laboral. En aquests dos anys de relació amb el Fet a Tarragona, el David també ha tingut l’ocasió de conèixer la majoria d’entrevistats de la revista, a qui ha retratat amb originalitat. Aprofitant que “estem a les portes de Santa Tecla”, a la mostra també s’hi poden trobar fotografies del David sobre la Festa Major tarragonina, que desvetllen alguns moments teclers desconeguts per una part important del públic general, però que ja han esdevingut familiars per als lectors de la revista que ens segueixen des del 2013.

 

L’acte, presentat per Montse Adán, responsable de la comunicació i les relacions institucionals del Port de Tarragona, i que compta amb la intervenció de Begoña Floria, consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, es va cloure amb la inauguració oficial de la mostra, que es podrà visitar fins al 4 d’octubre. Les fotografies que s’hi exhibeixen es poden comprar, i els beneficis que es recaptin amb la seva venda es destinaran a l’Escola Solc, una associació sense ànim de lucre que treballa amb nens amb capacitats diverses.

 

Un projecte periodístic atrevit

El 9 de setembre del 2013, tot just avui fa dos anys, tal com recordava als assistents Ricard Lahoz, director de la revista, un centenar llarg de persones ens aplegàvem al jardí del Teatre Metropol per presentar un projecte periodístic atrevit: una revista en paper que engegava motors en el marc de l’era digital; que naixia en un context de crisi econòmica i del sector de la comunicació; un periodisme reposat que brollava en una ciutat i un món en els quals sovint el que mana és la immediatesa. I malgrat aquestes adversitats externes, dos anys després, aquí seguim, treballant amb la complicitat i la fidelitat dels 530 subscriptors que ens atorguen la seva confiança, i amb l’enorme responsabilitat d’oferir-los, cada dos mesos, una revista millor.

 

Fotografia dels vuit periodistes que van engegar la revista 'Fet a Tarragona' el setembre del 2013.
Fotografia dels vuit periodistes que van engegar la revista ‘Fet a Tarragona’ el setembre del 2013 (CEDIDA: Anna Plaza).

 

DADES PRÀCTIQUES

Espai de l'exposició dedicat a la Festa Major tarragonina.
Espai de l’exposició dedicat a la Festa Major tarragonina.

Les fotos són reproduccions úniques i es vendran per estricte ordre de sol·licitud. Els preus són els següents: 40€ (fotos grans), 30€ (fotos mitjanes) i 10€ (fotos petites del mosaic). La reserva de compra es pot fer al vestíbul del Tinglado 4 deixant un nom i un telèfon de contacte. Totes les imatges estaran a l’exposició fins al diumenge 4 d’octubre. Després, les obres adquirides seran lliurades als respectius compradors i s’organitzarà un acte amb l’Escola Solc —que educa nens i joves amb discapacitats diverses— perquè destinin els diners obtinguts a algun dels seus projectes.

 

La revista número 13 està a la venda a partir d’aquest dimecres a les llibreries i quioscos de la ciutat. A la llista de punts de venda s’hi ha afegit el ‘Quiosc del barri’ del carrer Francesc Bastos. Si voleu aconseguir algun número dels ja publicats en els darrers dos anys podeu contactar amb redaccio@fetatarragona.cat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here