Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Regala el ‘Fet’ aquest cap de setmana

Moment en què es completa el relleu d'un dels Nanos Nous Petits, al carrer Santa Anna, la tarda del 22 de setembre (foto: DAVID OLIETE)
Moment en què es completa el relleu d’un dels Nanos Nous Petits, al carrer Santa Anna, la tarda del 22 de setembre (foto: DAVID OLIETE)

Aquest cap de setmana, entre divendres i diumenge, els subscriptors del FET a TARRAGONA poden regalar una segona subscripció anual a un preu reduït de 20 €. Un obsequi a un amic o familiar que rebrà a casa abans de Santa Tecla el número 13 de la revista, que inclou el dossier ‘Espurnes de festa’. La promoció especial és vàlida fins diumenge 20 de setembre a les dotze de la nit. Per formalitzar la inscripció només cal clicar aquí i posar-hi les vostres dades i a l’apartat ‘Observacions’ indicar el nom i adreça de la persona que a partir d’ara també gaudirà de la lectura del FET.

 

Aquesta iniciativa preten premiar la fidelitat dels més de 500 subscriptors de la revista i fomentar que ells siguin els primers i principals ‘ambaixadors’ d’aquest producte periodístic i cultural tarragoní de qualitat. La promoció coincideix amb el segon aniversari del FET, que l’estem celebrant amb una exposició de fotografies al Tinglado 4 del Port -que té un càracter solidari a benefici de l’escola Solc-,  i amb el número 13 de la publicació, on trobareu reportatges tan interessants com el titulat ‘Secrets de la festa’ que signen Enric Garcia Jardí (text) i David Oliete (fotos). Aquí en teniu un fragment:

 

El 19 de setembre al vespre, després de saludar els nens aplegats a la plaça del Fòrum, els Nanos Nous Petits de Tarragona enfilen el carrer de Santa Anna disposats a completar la segona meitat del recorregut de la Santa Tecla Petita. Abans de lliurar-se a la gernació de la plaça del Rei, els integrants del Seguici Petit disposen d’uns minuts de serenor en aquesta via més aviat estreta i discreta, on el públic no hi abunda malgrat la massificació generalitzada de la festa.

Les poques persones que hem triat aquest indret per contemplar la cercavila estem a punt de presenciar un fet original i inèdit, la majoria sense ser-ne conscients. A mig carrer, davant del local dels Xiquets de Tarragona, fan un relleu les rèpliques petites del Jaume i la Toneta (els Pescadors), el Mingo i la Rosona (els del Gimnàstic) i el Joanet i la Clàudia (els dels Xiquets), estrenades el setembre del 2014 aprofitant que feia 50 anys que el mestre faller Vicent Tortosa havia creat els Nanos Pescadors.

Un grup de nens surten de la seu dels matalassers i es canvien els caps dels nanos amb el primer equip de sis portadors. Al seu voltant es genera l’expectació. Un fotògraf inquiet, seduït pel caràcter extraordinari de l’acció, es mou de banda a banda del carrer perseguint la millor instantània. Mentrestant, un dels joves protagonistes esbufega, afectat pel pessigolleig de la responsabilitat, quan li col·loquen el mocador que el protegirà de la suor que al setembre encara impregna els rostres i els cossos acalorats dels tarragonins.

(…)

 

Així comença un dels reportatges del dossier de 18 pàgines dedicat a les festes al número 13 de la revista FET a TARRAGONA. Aquest cap de setmana, si ja n’ets subscriptor, regala el FET a un amic o familiar a un preu molt especial de 20€.

 

Si encara no formes part de la família del FET, t’hi convidem! Subscriu-t’hi ara per 30€ l’any i gaudeix de la qualitat de la revista, les activitats culturals gratuïtes exclusives per als subscriptors i el sorteig d’entrades per a espectacles de teatre i música. Fés ara la subscripció i rebràs a casa la revista que et farà descobrir els ‘Secrets de Santa Tecla’. Bona Festa Major!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here