18.2 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

La penya festiva taronja

Trobada de 'la penya' Festa per Tothom al Balcó del Mediterrani el passat 12 de setembre
Trobada de ‘la penya’ Festa per Tothom al Balcó del Mediterrani el passat 12 de setembre

“Aquí no veig discapacitats i voluntaris, només veig una penya amb ganes de festa”. La frase simbolitza l’esperit del col·lectiu; un grup de persones que es troben, almenys un cop a l’any, per gaudir d’alguns dels actes més rellevants de Santa Tecla. La samarreta taronja brillant els delata, en el millor sentit de la paraula.

 

Enguany estan especialment contents i actius perquè celebren els 25 anys de la ‘Festa per tothom’, una iniciativa sorgida el 1991 com un camp de treball voluntari internacional. Romà Solé, des del Servei Municipal del Discapacitat, va impulsar el projecte per apropar les festes a les persones que tenen dificultats de mobilitat, especialment als que viuen a la Residència de Sant Salvador.

 

Al cap d’un quart de segle, aquella idea ha esdevingut “un projecte de ciutat que ningú posa en discussió”. Ara ‘la penya’ l’arriben a formar prop de 300 persones i tots coincideixen que Romà Solé, Ferran Roca i Pitu Boronat, de l’empresa Dow, en són les tres ànimes principals. Els dos primers són cofundadors d’una iniciativa que s’ha pogut consolidar i ha anat a més gràcies al suport de la companyia multinacional.

 

Aquests dies al vestíbul del Teatre Tarragona es pot veure una exposició que repassa amb textos i fotografies una trajectòria plena d’èxits i alguns entrebancs que s’han pogut superar. Històries anònimes que són protagonistes de la festa major gràcies a la perserverància i l’interès de molta gent. Van començar sent un petit grup i ara formen un col·lectiu nombrós que es deixa veure amb naturalitat al ‘Cafè, Copa i Puro’, la Cercavila o la Professó de Santa Tecla.

 

Enguany compartim les festes amb una penya d’un taronja brillant. Un grup que riu i gaudeix de la Tecla com ningú. 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here