10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 4, 2021

Al volant de les remuntades

Volskwagen Transporter amb els colors del Nàstic.
Wolksvagen Transporter amb els colors del Nàstic.

Sortida d’una barreja entre els amants del Jazz de finals dels quaranta i els partidaris de trencar les regles del segle XXI, la cultura Hípster ha creat moda en els darrers temps. Seguidors de tot allò amb cert toc antic i amb una estètica vintage, els híspters han recuperat peces de museu pel seu dia a dia.

 

Les barberies han tornat a treure els instruments tradicionals i han retrobat molts cops la seva essència per poder tancar el cercle de tot un moviment que ha fet del seu look despreocupat, la seva furgoneta i la seva barba, una forma d’expressió per entendre el que els envolta. El moviment hípster defensa tot allò que és natural, allò que en podem anomenar “tal com raja” i és que de vegades voler ser el que no ets et pot jugar males passades.

 

12109044_10206545792835785_3731970926729960833_n
Aficionats del Nàstic a Sòria. Foto:Blas David Hernández

El Nàstic sense pilota pateix i es converteix en un equip vulgar i amb poca personalitat, lluny d’aquell conjunt que pot arribar a encisar amb un joc precís, de toc i amb una posada en escena treballada.

 

Els grana en aquelles facetes camaleòniques que tanta literatura i tertúlies de cafè han deixat pel camí, han buscat anar canviat un estil de joc que s’ha adaptat a les circumstàncies cercades per l’equip en encontres puntuals. Un canvi de personalitat constant que ha donat bons resultats en dues cares diferents que ha ensenyat l’equip com a local o visitant.

 

A SòriaVicente Moreno ha estat capaç de fer un rectificat en marxa, més propi d’aquells triples canvis de l’NBA que no pas d’un partit de futbol, quan només s’havien jugat trenta minuts de partit ha endreçat un equip que tenia buits importants. Gal Arel sorprenentment titular, no ha entès el missatge inicial i després de participar en una sola jugada en trenta minuts ha marxat cap al vestidor. El canvi del “trivot” a un doble pivot més natural ha fet semblar per un moment que havia de fer desencaixar una estructura defensiva que s’ha trobat fins i tot més còmode.

 

Els grana han abandonat el ritme de swing habitual per un toc de pasdoble monòton. Les transicions massa lentes, els espais inexistents i sobretot una distància incomprensible de línies de passada en atac, han convertit al conjunt tarragoní en un equip inoperatiu atacant durant bona part del partit. Només l’entrada de Marcos i el desgavell general en què ha volgut convertir Vicente Moreno els darrers minuts, ja amb l’1 a 0 al marcador, ha servit per tornar a ensenyar aquella rauxa i aquelles ganes d’anar-hi de l’equip.

 

Marcos al volant de la seva "Transporter" en una entrevista amb Jesús Sarmiento.
Marcos al volant de la seva “Transporter” en una entrevista amb Jesús Sarmiento.

El patiment dolç dels aficionats grana però ha tornat a trobar premi a l’empenta de Marcos Jiménez de la Espada. El de Pollença ha repetit el guió del primer partit de lliga, provocant un penal en temps afegit com ja va fer davant de l’Albacete i ell mateix amb aquella parsimònia de Ses Illes s’ha encarregat de transformar. Ja se sap que a Sòria el ritme el marquen els poemes de Machado, les llegendes de Bécquer i la música d’Urrutia i els seus Galligari. Sòria però també va significar per molta de l’afició grana aquell punt de partida, el començament de tot plegat en un deplaçament d’un play-off sense final feliç però amb llegat important.

 

El Nàstic ha seguit caminant i fent camí a Sòria, fent patir un cop més a l’afició i encomanats a la barba més llarga del vestidor una altra vegada. Amb detractors i defensors per igual Marcos ha tornat a ser el nom més mencionat pels grana quan aquest ha entrat sobre el terreny de joc. Reservat, poc amant de veure el futbol per la tele, surfer frustrat i al volant de la seva Wolkswagen TransporterMarcos és un d’aquells jugadors especials que no deixa a ningú indiferent. Davanter dels de la vella escola, d’aquells que agraden als entrenadors per la feina feta sobre el camp però que desesperen als poc partidaris d’un davanter amb menys gol , Marcos s’ha convertit en una de les icones del Nàstic actual. Ull però que diuen que els hípsters ja no estan de moda i que ara arriben els “muppies” que els deixarem per un pròxim capítol.

Marcos a la celebració de l'ascens grana. Fotoi:Nàstic
Marcos a la celebració de l’ascens grana. Foto:Nàstic
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here