19.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Pedres per polir al número 14 del ‘Fet’

Coberta del búmero 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)
Coberta del búmero 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)

Al FET a TARRAGONA creiem que no hauria de passar desapercebut el quinzè aniversari de la nominació del conjunt de Tàrraco com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco. Convençuts del seu potencial, dediquem el dossier de la revista número 14, que aquest dimarts surt a la venda, a examinar què s’hi ha fet els últims anys i quin és el camí a recórrer.

 

Gairebé totes les veus consultades coincideixen en remarcar com a punt fort l’esclat del festival Tarraco Viva i com a punt feble que encara no s’hagi constituït un òrgan únic de gestió del patrimoni. Per què costa tant posar d’acord en aquest tema les institucions implicades? El títol de la UNESCO no ha deixat diners per millorar la recuperació i conservació dels monuments, però ha portat més visitants a la ciutat.

 

Els tarragonins valorem prou el que tenim? D’orgull i autoestima no anem sobrats a la ciutat, però potser també falta autocrítica i per això val la pena posar l’ull al teatre romà oblidat i escoltar aquells que reclamen una aposta política més ferma i uns plantejaments a llarg termini.

 

Aquests són alguns dels aspectes que abordem al número 14 del FET a TARRAGONA, que presentem en públic aquest dimarts a les 19,30 h. a l’Espai Turisme del carrer Major. L’acte comptarà amb la participació de Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV, i Francesc Barriach, membre de la junta de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, que analitzaran la feina feta en aquests quinze anys i les prioritats que hauria d’afrontar la ciutat en aquest àmbit.

 

A l’acte també presentarem un col·leccionable amb les últimes novetats en la recerca de Tarraco que es publicarà a partir del mes de gener. La presentació de la revista és un acte obert a tothom. El FET estarà a la venda a l’espai Turisme i a partir d’aquest dimecres a les llibreries i quioscos de la ciutat.

Altres temes

A més del dossier dedicat als quinze anys de la declaració de Patrimoni Mundial, el FET proposa altres continguts d’interès:

TERRES CAVADES: un reportatge pel paisatge humà d’aquesta zona de la ciutat que va créixer de manera improvisada, on hi viuen un centenar de persones, a tocar de la natura, amb vistes al mar i a les muralles.

MIQUEL PUIG: entrevista a l’economista nascut a Tarragona i que s’interessa especialment per estudiar el model dels països més pròspers i equitatius.

CAPAÇOS DE SUPERAR-SE: un article que gira al voltant de tres persones i tres entitats tarragonines que treballen per la inserció laboral de persones amb discapacitat.

QUARANTA ANYS MOLT BEN PORTATS: històries de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i del seu esperit creatiu i innovador.

ANATOMIA D’UNA METAMORFOSI: l’eclosió dels Xiquets de Tarragona, analitzada en primera persona per un periodista casteller.

Tots els reportatges i articles de la revista s’han pogut elaborar gràcies al suport dels subscriptors del FET, que pagen 30€ a l’any, i dels lectors que compren la revista als quioscos i llibreries de la ciutat. Sense la complicitat i la implicació de la societat, no és viable el periodisme analític i rigorós. Si us en voleu fer subscriptors ara, ompliu aquesta butlleta i sigueu benvinguts a la gran família del FET.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here