12.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, novembre 29, 2021

Oportunitat perduda

El gol d'Alex Szymanowski li va donar la victòria per 1 a 0 al Leganés. Foto:La Liga
El gol d’Alex Szymanowski li va donar la victòria per 1 a 0 al Leganés. Foto:La Liga

El futbol està ple d’oportunitats perdudes, de moments d’aquells que un pensa que mai més tornaran i que molts cops tornen a aparèixer quan menys t’ho pots esperar.

Que li preguntin al Bayern de München al Camp Nou en aquella fatídica final, al Barça a Sevilla, al Depor amb el penal de Djukic o a l’Arsenal i París.

Aquest cap de setmana sense anar més lluny el Madrid ha desaprofitat una oportunitat per tapar ferides i atrapar al líder després de perdre a Vila-real. O el Feyenoord que després de molts anys a l’ombra podia posar-se líder de l’eredivisie a Holanda amb la derrota de l’Ajax a Utrecht però els de Gio no van passar de l’empat a Groningen.

El Nàstic també ha vist com es tornava a esfumar l’oportunitat de fer un salt important a la lliga. És cert que les obligacions dels grana estan més que complertes però les dues ensopegades seguides dels de Vicente Moreno deixen aquella sensació de bones oportunitats perdudes.

Iago Bouzon va quedar "retratat" amb l'errada del gol. Foto: La Liga
Iago Bouzon va quedar “retratat” amb l’errada del gol. Foto: La Liga

La victòria davant del Leganés hauria deixat el Nàstic tercer classificat a un punt de l’ascens directe però aquest cop els grana han fallat.

Han fallat tornant a decebre en un desplaçament lluny de Tarragona i amb aquell futbol que comença a recordar el dia de la marmota, repetitiu i cansat de veure.  L’equip ha tornat a sortir al camp amb la percepció de conformisme i sense aquella agressivitat ben entesa que li dóna tot el que necessita quan juga com a local. El Nàstic visitant és massa vulnerable a les inclemències i sense la recuperació constant en camp contrari desapareix l’essència més “moreniana” d’una manera d’entendre el futbol.

Un cop més una errada de Iago Bouzon en defensa, una illa dalt i un mig del camp massa endarrerit van definir noranta minuts per adormir als més actius de la sala i que poc conviden a engrescar als aficionats granes a sumar-se a la nova campanya d’abonats que el club presentarà aquest migdia.

El Leganés una altra vegada sense fer res per merèixer massa més que el Nàstic s’havia emportat un premi que quinze dies abans a Anduva va caure de part grana.

Les baixes de jugadors com Emana, Tejera o Mossa, peces ara mateix determinants a l’equip van ser massa llosa per un equip que es va trobar mancat de recursos per donar un tomb al partit quan més ho necessitava. El partit va servir per veure novament a Gerard Valentin sobre la gespa després d’una llarga lesió.

Els de Vicente Moreno segueixen depenent, això sí, d’ells mateixos per tancar un any excepcional i passar el Nadal en posicions de play-off d’ascens a primera. Una victòria davant del Saragossa el pròxim dissabte a casa faria arrodonir un 2015 brillant per un equip que ja ha passat per mèrits propis a la història del club.

Si Bayern, Barça i Depor van trobar recompensa en les seves segones o terceres oportunitats el Nàstic ja ha demostrat per mèrits propis que després de Llagostera va saber aprofitar la seva.  Ara toca fer novament aquell esforç per seguir mantenint intacte la fe amb un equip amb crèdit etern per creure.

L'afició del Nàstic va acompanyar a l'equip a Leganés Foto:Rafael Sierra
L’afició del Nàstic va acompanyar a l’equip a Leganés Foto:Rafael Sierra

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here