16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

El ‘Fet’ engega un nou projecte editorial

Proposta de restitució de l'alçat frontal de la Torres dels Escipions (Autors: Grup de recerca Seminari de Topografia Antiga)
Proposta de restitució de l’alçat frontal de la Torres dels Escipions (Autors: Grup de recerca Seminari de Topografia Antiga)

El  FET a TARRAGONA  commemora els quinze anys de Tàrraco com a Patrimoni Mundial oferint als seus susbscriptors i lectors un projecte editorial nou i molt especial. Es tracta d’un col·leccionable dividit en 10 fascicles que ens ajudaran a conèixer les últimes novetats en recerca pel que fa a tots els monuments que tenen la distinció de la Unesco.

 

El títol del col·leccionable és ‘Tarraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ sortirà al carrer a mitjans del mes de gener. Els fascicles es distribuiran conjuntament i de forma exclusiva amb la revista FET a TARRAGONA a partir del número 15 i no suposaran cap cost addicional per als subscriptors i lectors, que tindran dos productes de qualitat (periodisme i recerca històrica) pel mateix preu. També al gener es distribuiran gratuïtament les cobertes del col·leccionable a Llibreria La Capona i Llibreria La Rambla.

 

Coberta del búmero 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)
Coberta del búmero 14 de la revista FET a TARRAGONA (foto: David Oliete)

PROMOCIÓ

Davant d’aquesta iniciativa editorial, el FET a TARRAGONA ofereix una promoció especial per fer-se subscriptor conjunt de la revista i el col·leccionable. Si us en feu subscriptors (30 € tot l’any) abans del 31 de desembre, rebreu de regal el número 14 de la publicació, que dedica la portada -‘Pedres per polir’- i el dossier central a analitzar la feina feta durant els quinze anys transcorreguts des de la declaració de la Unesco.

 

Per fer-vos subscriptors només heu d’omplir el formulari clicant aquí, i rebreu còmodament la revista i el col·leccionable a casa.

 

FUNDACIÓ MÚTUA, URV I ICAC

‘Tarraco. Patrimoni Mundial: Una nova visió’ vol respondre fidelment a un objectiu central: descobrir com són i com eren els nostres monuments a través d’una anàlisi científica rigorosa, actualitzada  i presentada amb un llenguatge comprensible per a tothom. Els autors som professors universitaris i doctors arquitectes, membres del grup d’investigació de la URV i l’ICAC Seminari de Topografia Antiga (www.setopant.com), que dirigeixen Ricardo Mar i Joaquín Ruiz de Arbulo.

 

L’obra presentarà fotografies espectaculars, que inclouen vistes aèries a baixa altitud, i noves reconstruccions arquitectòniques realitzades a partir de restitucions ortofotogràfiques que asseguren una fiabilitat total. Els textos oferiran una descripció àmplia i noves propostes d’interpretació de cada monument. Cada fascicle tindrà 20 pàgines, i el primer estarà dedicat als monuments de la Via Augusta: Torre dels escipions i Arc de Berà.

 

El col·leccionable és una iniciatica de la Fundació Privada Mútua Catalana que compta amb el suport de Repsol. El projecte culminarà amb l’edició d’un llibre d’unes 250 pàgines, que els lectors del FET hauran pogut obtenir abans amb l’enquadernació dels fascicles. Amb aquesta iniciativa, tots plegats ens sumem a la commemoració del quinzè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial.

L'Arc de Berà serà un dels monuments protagonistes del col·leccionable 'Tarraco. Patrimoni Mundial: una nova visió' que es distribuirà gratuïtament a partir del gener amb el FET a TARRAGONA (foto: pepo Segura)
L’Arc de Berà serà un dels monuments protagonistes del col·leccionable ‘Tarraco. Patrimoni Mundial: una nova visió’ que es distribuirà gratuïtament a partir del gener amb el FET a TARRAGONA (foto: pepo Segura)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here