21.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 18, 2024

Temps de mercat

Els grana han sumat davant del Lugo la segona derrota a casa aquesta temporada després de perdre per 1 a 2 Foto:Nàstic
Els grana han sumat davant del Lugo la segona derrota a casa aquesta temporada després de perdre per 1 a 2 Foto:Nàstic

Cromos de cartó, l’olor de la pega pritt i aquella emoció d’anar al quiosc a buscar el sobre on sortien les cares d’una època encara amb força tipus amb bigoti i amb samarretes amb poca publicitat.

Els intercanvis a l’hora del pati en unes galeries en forma d’U que envoltaven una escola plena de finestres i l’anàlisi eterna amb els amics de classe d’un jugador i l’altre, sense tenir massa més referència que aquell cromo que enganxàvem amb sobredosi de pega a “últimos fichajes”.

Ara, un cop de clic et pot solucionar pràcticament qualsevol dubte i la informació la pots trobar sense haver d’omplir el prestatge de l’habiatció d’enciclopèdies en anglès comprades en algun mercat de segona mà. Tot i això i la pèrdua de pes de la lliga italiana que va donar nom genèric a aquest període trepidant d’entrades i sortides, el ‘mercato’ és el ‘mercato’ i els errors acostumen a guanyar als encerts com a mínim a Can Nàstic.

Jose Naranjo va marcar un gol que va servir de poc però que va ser una jugada visualment perfecte Foto:Nàstic
Jose Naranjo va marcar un gol que va servir de poc però que va ser una jugada visualment perfecte Foto:Nàstic

En els darrers anys pocs cops els fitxages de gener han deixat futbolistes amb continuïtat.  Qui no recorda futbolistes com; Nebo Marinkovic, Tobi Grahn, Goran Celar, Hugo Vargas o Gabriel Atz entre d’altres.  A l’altre costat de la balança, en aquesta aventura de cercar fora a l’hivern, hi trobaríem a Pape Diop. Diop va arribar del Tours, quan els de Dani Sánchez militaven a la national  (3a) francesa.  Els grana han tornat a pescar novament lluny de les aigües tarragonines i de moment ja ha arribat a més a més de Juan MuñizGiorgi Aburjania.  ‘Abu’, per fer-ho més curt, és un jove futbolista georgià que ve de jugar al futbol xipriota, la carta de presentació del fitxatge exòtic promet.  Només cal pensar que el fet que el jugador, com la majoria, tingui contracte amb l’empresa Promoesport, sigui una garantia suficient del seu rendiment amb el club grana.  El dos, Muñiz i Abu, van veure en directe la segona derrota del Nàstic al Nou Estadi aquesta temporada.

El Nàstic va caure en els seus errors propis, en aquells que tots els entrenadors detecten aviat a les dues àrees. Els grana van ser tous en els dos gols del Lugo i van perdonar fins a tres ocasions per marcar, dues d’aquestes massa clares, als peus del jove debutant Stéphane Emana.

No va ser el dia dels de Moreno que a casa no acostumen a cedir amb aquesta facilitat la pilota. El Lugo va fer de Nàstic i el Nàstic va assumir aquell paper de l’obra que detesta, el d’actor secundari, el que les circumstàncies l’obliguen a agafar quan surt de casa.

Més enllà del resultat final (1 a 2), la reacció de l’equip va tornar a ser de manual i quan Tejera i Achille Emana apareixen sobre la gespa el futbol dels grana guanya aquella velocitat necessària per competir al futbol professional.

El Nàstic paga car massa vegades l’absència d’un jugador desequilibrant que aparegui per trencar allò que sembla previst, un paper que en l’equip actual sembla reservat pels moments d’inspiració d’Achille Emana. Emana, acostuma a crear aquelles superioritats que necessita l’equip en atac i que desencallen els partits quan el rival és capaç de defensar amb sis jugadors darrere.

Mirada a terra de Vicente Moreno després de la lesió de Marcos i abans de donar entrada al jugador del filial Stéphane Emana Foto:Nàstic
Mirada a terra de Vicente Moreno després de la lesió de Marcos i abans de donar entrada al jugador del filial Stéphane Emana Foto:Nàstic

Els rivals han pres bé la matrícula amb un ampli ventall de detalls als de Vicente Moreno, i no els deixen fer aquell futbol en què el Lugo reflectia com un mirall allò que el Nàstic volia fer a casa.

I és que les baixes d’Àlex López i sobretot de Marcos (es va lesionar al minut3 de partit) passen factura en la cerca d’un punta referència. Aquell nou clàssic amb el qual es troba còmode Emana i la resta de l’equip. Aquell nou que Vicente Moreno vol per fer la tasca massa cops mal anomenada; fosca. Una tasca  que és essencial per entendre el funcionament de tota la transició ofensiva i fins i tot defensiva de l’equip. Les ajudes en la pressió, la recuperació per crear, el retorn al primer toc, els espais generats, les prolongacions en moviment , l’atracció dels rivals, etc.  perden aquell segell propi i deixen trencaclosques incomplet.

El Nàstic haurà de cercar en aquest complicat i massa cops atzarós mercat d’hivern com a mínim una peça més amb característiques de nou clàssic per poder acabar de perfeccionar el puzle que Vicente Moreno necessita.

Fins ara l’equip tancarà la pròxima setmana a Vitòria una primera volta amb nota alta. A partir d’ara el Nàstic, amb neteja de cara hivernal, haurà d’aconseguir que aquesta llarga Segona A no es faci eterna i gaudir de la segona mànega del campionat.

Stéphane Emana va ser un dels noms del partit. Va debutar a Segona A i no va tenir el seu millor dia de cara a porta. Vicente Moreno deia a la roda de premsa que "hauria pogut sortir a ombros". Foto:Nàstic
Stéphane Emana va ser un dels noms del partit. Va debutar a Segona A i no va tenir el seu millor dia de cara a porta. Vicente Moreno deia a la roda de premsa que “hauria pogut sortir a ombros”. Foto:Nàstic
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here