18.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Gran èxit de la nova visió de Tàrraco, Patrimoni Mundial

Restitució infogràfica de l'Arc de Berà (autors: Seminari de Topografia Antiga de la URV)
Restitució infogràfica de l’Arc de Berà (autors: Seminari de Topografia Antiga de la URV)

“En època de l’emperador August, als entorn del canvi d’era, aquesta via mítica s’havia transformat en una moderna carretera ben condicionada, senyalitzada amb pedres mil·liàries i dotada dels recursos necessaris per fer-hi qualsevol tipus de viatge. Roma va establir tota una xarxa de parades de postes per fer-hi nit, amb llits i menjar per als viatgers, i estables, aigua i palla per als animals. Aquestes parades o mansiones podien estar situades a les ciutats que el camí anava unint amb trajectes diaris al llarg de la ruta o bé al mig dels camps, aprofitant les fonts i els llits fluvials que s’anaven creuant o recorrent. En els primers anys de l’era, la via va canviar de nom i es va denominar Via Augusta, en homenatge al nou princeps, amo i senyor de Roma”.

 

Aquest és el to amè i comprensible per a tothom que utilitza el professor d’Arqueologia de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo, per explicar els monuments de la Via Augusta en el col·leccionable ‘Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ que es regala a partir d’ara amb la revista FET a TARRAGONA. El primer fascicle de l’obra està dedicat a la Torre dels Escipions i l’Arc de Berà, dos monuments situats just al camí que unia Roma amb Cadis. Un fascicle de vint pàgines amb textos, il·lustracions, mapes, fotografies i propostes de restitució que han elaborat els membres del grup de recerca Seminari de Topografia Antiga de la URV i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

 

El col·leccionable és tot un èxit i en alguns punts de venda ja n’han demanat més exemplars per satisfer l’interès del públic. Revista (amb reportatges i entrevistes de Tarragona) i col·leccionable es poden adquirir per només 5 € als quioscos del centre de la ciutat i també a Llibreria La Capona, Llibreria La Rambla, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Espai Turisme (carrer Major).

 

A més, s’estan distribuint gratuïtament les cobertes del futur llibre a les llibreries La Capona i La Rambla. L’obra consta de deu fascicles i aporta les últimes novetats en recerca que estan realitzant els arqueòlegs sobre els monuments de Tàrraco que són Patrimoni de la Humanitat. El calendari de lliurament del col·leccionable és el següent:

Fascicle 8: Els monuments de la Via Augusta (gener 2016)

Fascicle 1: Muralles (març 2016)

Fascicle 2: El Fòrum de la Colònia (Maig 2016)

Fascicle 3: El teatre (juliol 2016)

Fascicle 4: El temple d’August i el Fòrum de la Província (setembre 2016)

Fascicle 5: El Circ (novembre 2016)

Fascicle 6: L’Amfiteatre (gener 2017)

Fascicle 9: Pedreres i aqüeductes (març 2017)

Fascicle 7: La vil·la dels Munts (maig 2017)

Fascicle 10: El mausuleu de Centcelles + presentació, índex i introducció (juliol 2017)

Proposta de restitució de la Torre dels escipions (autors: Seminari de Topografia Antiga de la URV)
Proposta de restitució de la Torre dels escipions (autors: Seminari de Topografia Antiga de la URV)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here