24.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Captivada per la vida i la naturalesa

La pintora valenciana Aurora Valero, que va tenir un fort lligam a Tarragona, ara exposa la seva obra a l'Espluga de Francolí (foto: GERARD BOSCH)
La pintora valenciana Aurora Valero, que va tenir un fort lligam a Tarragona, ara exposa la seva obra a l’Espluga de Francolí. (Fotografia: Gerard Bosch)

La pintora valenciana Aurora Valero apropa al Camp de Tarragona una selecció de les seves obres amb una exposició al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Sota el títol ‘En aquesta alba del vespre’, la mostra recull algunes de les obres que l’artista ha creat en els darrers cinc anys i que conviuen entre l’abstracció i la figuració, encara que per ella el més important és la sensació de vida que puguin despertar. L’exposició s’ha inaugurat aquest divendres 22 de gener en el marc dels actes de la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga i es podrà veure fins el 24 d’abril.

 

Aurora Valero és una reconeguda pintora valenciana amb projecció internacional, però la seva obra no és del tot coneguda a Catalunya. Tot i això, la pintora ha tingut un fort lligam amb Tarragona on va viure durant 8 anys mentre era professora de la Universitat Rovira i Virgili. Valero recorda amb nostàlgia el seu passat a Tarragona i, alhora, apunta les vegades que va exposar a la ciutat tot destacant la figura del tarragoní Ramon Marrugat.

 

La pintora Aurora Valero, amb un fort lligam a Tarragona, exposa l’obra dels darrers cinc anys al Museu de la Vida Rural

Després d’anys sense exposar a Tarragona, el Museu de la Vida Rural apropa l’art de la pintora valenciana amb una selecció d’alguns dels seus últims treballs on es mostra la força de la vida i de la naturalesa. Valero resta importància al fet que les obres siguin abstractes o figuratives i assegura que el més interessant és que “et donin sensació de vida”.  Valero explica que el fonamental per realitzar aquestes obres és fixar-se en l’esquema rítmic de com es mou cada cosa per desenvolupar-se i aquell moment en què les coses fan força per créixer.

 

Les obres que es poden veure en aquesta exposició han estat realitzades entre el 2010 i el 2015, però Valero assegura que porta deu anys treballant en la idea dels ritmes. L’exposició també destaca per la presència d’obres de gran format que responen a la necessitat de l’artista de moure’s i desenvolupar-se per l’espai de treball. Aurora Valero, meravellada per la naturalesa, defensa que encara hi queden moltes coses per explorar i que “encara hi està tot per fer”.

 

La mostra es produeix com a resultat de la recent col·laboració entre l’artista i el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, en la creació del poemari il·lustrat “Alba del vespre i altres poemes” (Tres i Quatre, 2015), d’on també neix el nom de l’exposició. Duarte considera que aquesta és una de les deu exposicions més importants que ha acollit el Museu de la Vida Rural i que Valero expressa en l’obra el seu món interior mitjançant un diàleg amb les emocions i les forces que defineixen l’ànima humana.

 

La mostra posa en valor els vincles entre els catalans i els valencians, una experiència que es repetirà aviat al propi museu. En aquest sentit, el director del centre, Ramon Rosich, apunta que l’oportunitat d’acollir aquesta exposició, a banda de difondre l’art d’Aurora Valero a Catalunya, també ofereix la possibilitat de donar a conèixer el museu a tots aquells valencians que segueixen l’obra de Valero.

 

Al llarg de l’any, al voltant d’una quinzena d’exposicions es mostren al Museu de la Vida Rural que pretén ser un centre cultural obert no només a la població de la Conca de Barberà i de Tarragona, sinó al món, en paraules de Rosich. Amb aquesta idea, l’equipament ja està programant el calendari d’exposicions del 2019.

Valero pinta peces abstractes o figuratives (foto: Gerard Boshc)
Valero pinta peces abstractes o figuratives (Fotografia: Gerard Bosch)
Gerard Bosch
Gerard Bosch
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here