14.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

SUBSCRIU-TE AL ‘FET’: EL MAR ENS ESPERA

El port pesquer del Serrallo (foto: DAVID OLIETE)
El port pesquer del Serrallo (foto: DAVID OLIETE)

Ara que l’ajuntament de Tarragona ja ha aprovat el tràmit necessari perquè el Port construeixi la passarel·la entre la Baixada de Toro i el passeig marítim, al FET a TARRAGONA parlem de la vinculació de la ciutat amb el mar. No us en perdeu la lectura reposada i reflexiva del número 15, que incorpora el primer fascicle del col·leccionable ‘Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’. La revista dedica el dossier central a analitzar alguns elements que relacionen la ciutat amb el mar: el món de la pesca, professions poc conegudes entre molls, el parc subaquàtic i imatges històriques de l’Arxiu del Port.

 

Tot plegat, ho trobareu acompanyat d’uns magnífics reportatges fotogràfics de David Oliete i Agustí Arévalo realitzats en diferents punts de les instal·lacions portuàries, i de les imatges recollides per Jordi Benítez i cedides per la Societat d’Exploracions Submarines.

 

Al reportatge ‘Treballar sense xarxa’, el periodista Oriol Margalef visita la llotja, conversa amb els pescadors i apunta que “la crisi del sector pesquer amenaça el futur d’una activitat emblemàtica a la ciutat, que ha configurat una manera pròpia de relacionar-se amb el mar, i que enriqueix de fa segles la identitat de Tarragona”.

 

L’article ‘Molls enfeinats’, signat per Jordi Suriñach, s’endinsa al Port per trobar “històries que expliquin com es gestiona un dels principals motors econòmics de la ciutat”. Algunes dades? Una trentena de vaixells entrant i sortint cada dia, dos mil camions transportant mercaderies en 24 hores i gairebé tres milions de tones en un mes.

 

Aquests i altres continguts interessants de la ciutat els podeu trobar al número 15 del FET a TARRAGONA, a la venda en quioscos i llibreries. I de regal, el col·leccionable de Tàrraco, Patrimoni Mundial. Fes-te’n ara subscriptor per només 30€ tot l’any i n’ aprofita tots els avantatges com, per exemple, la visita gratuïta (amb esmorzar inclòs) que farem ben aviat a la llotja de pescadors.

Detall d'una barca de pesca al Serrallo (foto: DAVID OLIETE)
Detall d’una barca de pesca al Serrallo (foto: DAVID OLIETE)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here