14.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, desembre 6, 2021

Ciutat de cinc estrelles?

El port esportiu de Tarragona, des de fa anys amb pocs locals oberts d'oci i restauració (foto: Fet a Tarragona)
El port esportiu de Tarragona, des de fa anys amb pocs locals oberts d’oci i restauració (foto: Fet a Tarragona)

Quan Lluís Badia va ser president de l’Autoritat Portuària, a finals dels anys 90, es va parlar molt de la construcció d’un hotel de luxe al Moll de Costa, a la zona que fins fa poc havien ocupat les antigues instal·lacions del Club Nàutic, a l’entrada del Serrallo. Aquell projecte es va quedar en un no res, entre d’altres motius, per les dificultats de la inversió i d’obtenir el permís de l’Estat per ocupar uns terrenys portuaris.

 

Quan Josep Anton Burgasé va succeir Badia en el càrrec ja en la primera dècada del segle XXI (etapa de Maragall i Zapatero), es va parlar molt de la construcció d’un hotel de màxima categoria a l’edifici de l’antiga seu de l’Autoritat Portuària, que havia de ser un magnífic complement a la marina Port Tàrraco plena d’embarcacions de luxe. Aquell projecte, promogut per inversors de països del Golf com Qatar, també necessitava el vist-i-plau i de Madrid i es va quedar en un foc d’encenalls.

 

Paral·lelament, un grup inversor aragonès diu des de fa anys que vol fer un hotel de cinc estrelles a Ca l’Ardiaca. Deixant de banda els problemes derivats de les restes arqueològiques, el cert és que la crisi i les escasses possibilitats de fer rendible un petit establiment d’aquestes característiques a la Part Alta de Tarragona han portat el projecte a una situació de paràlisi des de fa anys. I a la instal·lació d’una gran bastida per evitar l’enfonsament de l’immoble.

Tarragona no pot aspirar a ser un destí del turisme de luxe. Un projecte d’hotel al port esportiu sona a anunci repetit

Ara, uns inversos estrangers anuncien una gran operació per revifar el port esportiu, en profunda decadència des de fa temps. I parlen d’instal·lar-hi botigues de primeres marques i organitzar-hi activitats per a la família. I a mig termini hi plantegen la construcció d’un hotel de cinc estrelles amb unes 200 habitacions, que aniria a càrrec d’una “gran cadena de prestigi”, un centre de convencions – auditori i un balnerari – spa.

 

Quan es va obrir la marina Port Tarraco, aviat farà una dècada, alguns es van fer il·lusions pensant que Tarragona podria aspirar a seguir l’estela de Niça o Montecarlo i que aquí vindrien els més rics i poderosos del món. Però, realment la ciutat té la capacitat i l’atractiu suficients per intentar ser un destí turístic de luxe?

 

Un nou projecte d’hotel de cinc estrelles sona a anunci repetit i frustrat. Una iniciativa empresarial que porti fins aquí les botigues de les grans marques de moda de nivell més exclusiu sona a acudit. (Qui es pensa que Tarragona pot disposar d’un passeig de Gràcia?).

 

La ciutat necessita idees i projectes assumibles, coherents i no faraònics, que estiguin en relació amb el potencial demogràfic i les possibilitats turístiques. Fa massa anys que es parla d’hotels de cinc estrelles, però abans el que caldria és millorar i posar al dia l’actual oferta d’allotjament que no va precissament sobrada de qualitat.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Una altra epifania de les autoritats locals, i van… Sembla que ningú recorda la dita: “Poc a poc i bona lletra”. Fa molt que vinc dient que la única solució per Tarragona és encarar els problemes (temes)( un a un. Quan un s’acabi es podrà encarar l’altre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here