13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

Objectiu: reobrir l’estació marítima

El Tinglado 4 del Moll de Costa es recuperarà com a estació marítima per donar servei als creuers de petites dimensions (foto: Fet a Tarragona)
El Tinglado 4 del Moll de Costa es recuperarà com a estació marítima per donar servei als creuers de petites dimensions (foto: Fet a Tarragona)

Canvi de plans del Port al Tinglado 4 del Moll de Costa. El president Josep Andreu, confirmat en el càrrec pel nou govern català, anuncia que aquest espai recuperarà la funció d’Estació Marítima de Tarragona.  No hi ha calendari encara, però un cop els Xiquets del Serrallo -que ocupen provisionalment la meitat del tinglado- es traslladin a la seva seu definitiva, l’Autoritat Portuària afrontarà la remodelació de tot el recinte.

 

L’altra part del tinglado destinada a exposicions tindrà una nova ubicació a l’edifici de l’antic pòsit de pescadors, el de La Puda, que es reobrirà per Sant Pere. Per tant, l’antic magatzem portuari quedarà lliure i es podrà reconvertir en edifici de serveis com a estació marítima de creuers de petites dimensions, de fins a 150 metres d’eslora. I és que l’objectiu és que Tarragona esdevingui progressivament un port d’inici i final de recorregut d’aquests creuers i no només un port d’escala.

 

L’Estació Marítima al Moll de Costa es va crear el 1994 quan es van establir els primers serveis de la línia ràpida a Mallorca (us en recordeu del vaixell Marrajo?). La seva recuperació anirà paral·lela a la construcció de la terminal provisional per a creuers més grans a La Pineda. Josep Andreu explica que s’està treballant amb navilieres que porten creuers petits perquè tinguin Tarragona com a punt de sortida o arribada de creuers. Aquest tipus d’embarcacions poden atracar a les aigües de la marina Port Tarraco, com ja ha passat durant el 2015 en diverses ocasions.

Estat actual de les obres de remodelació de l'antic pòsit de pescadors del Serrallo (foto: Fet a Tarragona)
Estat actual de les obres de remodelació de l’antic pòsit de pescadors del Serrallo (foto: Fet a Tarragona)

El Tinglado 4, doncs, no es concedirà a un empresari privat com a espai de restauració de gran capacitat, com havia anunciat el propi Andreu. L’evolució lenta però en positiu del moviment de creuers ha fet canviar d’intencions a l’Autoritat Portuària, que seguirà movent-se a nivell mundial per atraure a Tarragona les embarcacions més petites i exclusives (Moll de Costa) i les de mitjana capacitat fins a 2.000 passatgers (futura terminal a La Pineda).

 

Josep Andreu ho diu davant d’un grapat de fulls en blanc que no para de guixar. Al president de l’Autoritat Portuària  -alleugerit perquè la confirmació en el càrrec tanca setmanes de rumors i especulacions- dibuixar en un paper l’ajuda a explicar els detalls dels seus projectes. A més de recuperar a mig termini l’estació marítima, Andreu explica amb convicció el tram final de les obres a l’antic pòsit (estarà destinat a oficines i espai sociocultural per al Serrallo), l’inici de la reforma del passeig marítim i la construcció de la passarel·la.

 

Tot plegat ho diu picant l’ullet a l’alcalde Ballesteros i, de retruc, a la ciutat. La bona sintonia entre tots dos és pública i notòria. Que ningú vegi  -deu pensar Andreu- que el Port només mira pels seus interessos. Ara bé, quan toca parlar del tercer fil i de les converses amb ADIF per la passarel·la, el to canvia. No hi ha respostes. Madrid no agafa el telèfon. I ara, sense govern espanyol, s’imposa el silenci.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here