22.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Primavera teatral a la vista

Façana del Teatre Tarragona, poc després de la seva reobertura (foto: Fet a Tarragona)
Façana del Teatre Tarragona, poc després de la seva reobertura (foto: Fet a Tarragona)

A base de treballar amb rigor i picar molta pedra, Tarragona ha consolidat una programació d’espectacles variada, de qualitat i per a públics molt diversos. Alguns diran que són propostes molt “comercials”, però a l’oferta que va de març a juny hi ha espectacles d’èxit assegurat però també d’altres més arriscats i per a un públic més especialitzat i minoritari.

 

La primavera dels Teatres de Tarragona fa patxoca. No repassarem aquí les 25 propostes de música, teatre, dansa i màgia perquè podeu veure la programació completa clicant aquí. Sí constatem, però, que als escenaris del Tarragona i el Metropol hi haurà noms propis molt destacats de l’escena musical en les seves múltiples versions (des del baríton Àngel Òdena i l’Orquestra Camera Musicae al cantautor Paco Enlaluna i la banda Els Pets. El mateix es pot dir en la vessant teatral amb Pere Arquillué, Àgata Roca, Àlex Casanovas, Mercè Martínez i Josep Maria Flotats, entre molts d’altres.

 

També constatem altres circumstàncies a valorar:

– El Teatre Tarragona guanya pes i deixa en un segon pla l’ús del Metropol, on només hi van a parar 6 dels 25 espectacles principals de la programació.

– Caldria clarificar més el paper del Metropol per destinar-lo únicament a, per exemple, propostes familiars i actuacions de col·lectius locals.

– La coherència de la programació impulsada per l’àrea de Cultura es trenca quan parlem de les propostes de la iniciativa privada a l’auditori del Palau de Congressos. És un poti-poti difícil de digerir.

– Programacions com la Mostra de Teatre Jove i Escena Tarragona passen desapercebudes per al públic general i queden limitades a petits col·lectius. Ens els dos casos, s’haurien de buscar reformulacions per no caure en la inèrcia.

– Com ja hem escrit en ocasions anteriors, és una llàstima que la ciutat no pugui presentar una sola oferta, molt potent i variada, en el camp de les arts escèniques per oferir a Tarragona i la seva àrea d’influència. Als dos espais municipals s’hi podrien afegir la Sala Trono i El Magatzem. Una més gran coordinació entre agents públics i privats ajudaria a potenciar el camp cultural tarragoní i sumar-ne nous espectadors.

 

subscriptors

A banda d’aquests comentaris, els subscriptors del FET a TARRAGONA tindran l’oportunitat, com en temporades anteriors, de gaudir d’alguns dels espectacles programats, gràcies al suport de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Tarragona.  Els anirem anunciant en les pròximes setmanes. 

I als lectors de la revista en general, els recomanem l’entrevista d’Anna Plaza als directors de teatre tarragonins, Ramon Simó i Magda Puyo, que publiquem al número 15 del FET a TARRAGONA. Simó és el director del Festival Grec i Puyo és la directora de l’Institut del Teatre: dues peces clau de les arts escèniques a Catalunya que a l’entrevista també parlen de la cultura a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here