20.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Descobrint el món de la pesca al Serrallo

Els subscriptors del FET escolten les explicacions de 'Pitu Mosquits' (al centre de la imatge), a l'esplanada de les drassanes, a tocar de la Confraria
Els subscriptors del FET escolten les explicacions de ‘Pitu Mosquits’ (al centre de la imatge), a l’esplanada de les drassanes, a tocar de la Confraria

Interès i curiositat, Moltes preguntes i moltes respostes. Dues hores de visita a la Llotja de Peix del Serrallo, als molls on hi ha les barques i a l’espai de les drassanes han servit aquest dissabte per descobrir l’interior d’un edifici gran i desconegut i les dificultats d’un sector que va a la baixa. Prop d’una quarentena d’amics i amigues del FET a TARRAGONA han participat aquest dissabte de l’activitat cultural organitzada per la revista per als seus subscriptors.

 

Josep Ramon Tules, conegut popularment com a Pitu Mosquits ha estat el guia per unes instal·lacions que no coneixen la immensa majoria de tarragonins. Aquest pescador -que ha sortit a la mar cada dia durant mig segle- ha conduït el grup de visitants per les esplanades on reparen i fan el manteniment de les embarcacions, pels molls on atraquen les barques del trasmall, la llum i l’arrossegament i per l’interior de la Llotja.

 

Tules ha explicat tot el procés d’arribada de les captures fins que surten en direcció als mercats. Els subscriptors del FET han vist la sala de la subhasta, però també la zona de magatzems, cintes transportadores i cambres frigorífiques. A més, han descobert l’àrea d’oficines del primer pis de l’edifici, que ben aviat ocuparan les diverses entitats del Serrallo, en una cessió del Port de Tarragona.

 

La visita s’ha acabat amb un suquet de seitó preparat pel mateix Pitu Mosquits. Es tracta d’un plat senzill que els pescadors elaboren molt sovint a les barques mentre són a la mar. El pescador, ja jubilat, ha remarcat la duresa de la feina, amb horaris que van de les 5 de la matinada a les 6 de la tarda, i les dificultats del sector per guanyar-se bé la vida. Els assistens han acabat la visita molt satisfets i agraïts pel tas de cuina marinera.

Aquí teniu una galeria d’imatges de la visita:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here