23.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 1, 2022

Bedankt (Gràcies!) Berry

Berry Powel va ser el golejador davant de l'Alcorcón el davanter va marcar amb el Nàstic al Nou Estadi i a Santo Domingo i també amb l'Elx contra l'equip madrileny.
Berry Powel va ser el golejador davant de l’Alcorcón el davanter va marcar amb el Nàstic al Nou Estadi i a Santo Domingo i també amb l’Elx contra l’equip madrileny.

Un 0 a 1 amb gol de Berry Powel, era l’últim resultat positiu que el Nàstic havia aconseguit al Municipal de Santo Domingo. Una victòria en una nit de fred a Madrid i després de golejar al Sabadell en el debut de Jorge D’Alessandro a la banqueta. Va ser la fatídica temporada del descens on aquelles dues victòries i aquell gol de Berry Powel van servir per ben poc.  Acabava d’arribar d’Alessandro i semblava que l’efecte d’aquell tipus distès, mediàtic i que donava titulars en cada frase, podria servir per fer girar en rumb d’un equip condemnat massa aviat i que va veure com la gasosa perdia gas a cada partit jugat.

Levy C. Madinda va fer de Powel a Alcorcon marcant l'empat a 1 definitiu. Foto: La Liga
Levy C. Madinda va fer de Powel a Alcorcon marcant l’empat a 1 definitiu. Foto: La Liga

Quatre anys més tard, només Xisco Campos, segueix vestint la samarreta grana i el paisatge a la classificació i en perspectiva de l’equip és ben diferent. D’Alessandro segueix amb les seves teories més o menys encertades i  Berry Powel fa gols a la tercera divisió holandesa.  No hi ha pressió per evitar el descens i els grana somien en aconseguir coses importants en una temporada que inesperadament i per mèrits propis ha situat a l’equip en llocs de privilegi. Vicente Moreno no acostuma a donar titulars, ni grans frases cèlebres però ha aconseguit mantenir a l’equip en tensió constant i sense fer massa soroll situar-se entre els candidats a lluitar per fer coses importants aquesta campanya.

El Nàstic d’Alcorcón no va ser diferent del de molts altres camps i el futbol de migdiada, sobretot de la primera part, tampoc hauria de sorprendre a ningú a hores d’ara. Els grana busquen ser pràctics com argument principal en les seves sortides i els resultats els serveixen d’aval per seguir tenint arguments suficientment forts cada partit. Ens quedarà per la imaginació d’alguns i el futbol ficció dels altres que hauria passat si el Nàstic fos més valent fora de casa. Si l’equip de Vicente Moreno mostrés fora el que ensenya al Nou Estadi i si poguéssim veure aquells minuts del Nàstic més elèctric a Alcorcón, Girona o Elx per dir alguns llocs. Els grana han ensenyat amb comptagotes el seu potencial lluny de Tarragona però en tenen prou per seguir sent un visitant temible que ha puntuat en tots els desplaçaments d’aquest 2016. A Alcorcón aquest cop no hi era Powel i va aparèixer Madinda. El migcentre grana es va encarregar de rescatar un empat que va semblar el resultat més just però que es feia difícil d’arribar amb el tarannà que havien pres un encontre amb poca presència a les dues àrees.

El Nàstic segueix fidel a la seva història aquella que en el món del futbol sense saber ben bé perquè es repeteix i s’utilitza d’estadística encara que passin els anys. Tres visites a Santo Domingo, cap derrota per l’equip grana. Ara toca agafar aire, carregar els pulmons i tenir clar que en els pròxims tres partits els grana es juguen mitja temporada. L’equip pot segellar matemàticament la permanència i ha d’agafar coixí per una recta final on tots els rivals directes han de passar per Tarragona.

El play-off passarà per un Nou Estadi que s’ha de començar a preparar per grans tardes de futbol però abans ha de digerir bé els tres pròxims rivals; Ponferradina i Numància a casa i la visita al Nou San Mamés per jugar contra el filial de l’Athlètic Club. Tres rivals necessitats que no són on s’esperava que fossin i que buscaran agafar les seves últimes opcions per poder salvar la temporada. Tres rivals d’aquells que arribaran al partit davant dels de Moreno com el Nàstic va arribar aquella tarda del 2012 a Alcorcon on D’Alessandro seia a la banqueta i Berry Powel feia pensar que la permanència encara era possible.

El capità, Xisco Campos, l'únic supervivent de l'última victòria a Alcorcón. Ahir es mirava la celebració del gol de Campaña. Foto:La Liga
El capità, Xisco Campos, l’únic supervivent de l’última victòria a Alcorcón. Ahir es mirava la celebració del gol de Campaña. Foto:La Liga

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here