12.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, novembre 29, 2021

Pioners, copiats i referents

Presentació del certell del festival Minipop 2016 amb Núria Serrano i Lluis Gavaldà, asseguts al mig. Foto: MINIPOP
Presentació del cartell del festival Minipop 2016 amb Núria Serrano i Lluis Gavaldà, asseguts al mig. Foto: MINIPOP

A Girona han copiat la idea nascuda a Tarragona, però ja compten amb un suport econòmic, institucional i mediàtic molt més gran. El model es va parir aquí i l’han seguit altres ciutats de Catalunya: es tracta d’organitzar un festival per a totes les edats, familiar, amb una oferta que agradi pares i fills. El de Tarragona va ser el primer: va néixer fa sis anys i es diu Minipop. Són pioners i una referència per al conjunt del país.

 

El Minipop s’autoqualifica de “festival de música i cultura contemporània”. Arriba a la sisena edició i tornarà a ocupar el passeig de les Palmeres durant tres dies, del 3 al 5 de juny. “Voldríem tenir més pressupost per poder difondre més el festival i pagar millor els professionals que hi participen”, diuen el Lluís Gavaldà i la Núria Serrano, directors del certamen. Ho compensen, però, amb ganes, entusiasme i moltes dosis de voluntarisme. 

 

Si aquesta setmana parlàvem al FET en un altre article de “comparacions odioses” pel que fa a festivals a Tarragona i a altres ciutats de Catalunya, el cas del Minipop n’és un bon exemple. Compten amb un pressupost de 60.000 euros assolits amb recursos propis i finançament privat. Les aportacions públiques són minses. En canvi, el Festivalot de Girona, organitzat per una productora propietat d’Els Amics de les Arts, compta des del primer dia amb una forta implicació de l’ajuntament i suport mediàtic.

 

Sigui com sigui, la trajectòria ascendent del Minipop es tradueix enguany en més patrocinadors i més facilitats perquè vinguin a actuar a Tarragona “artistes que fan un esforç econòmic i són conscients de les dificultats d’actuar aquí”, reconeix Gavaldà. “No és fàcil per a les bandes emergents de l’escena pop catalana fer concerts a Tarragona”, lamenta el cantant d’Els Pets. “Amb el Minipop col·loquem la ciutat al mapa musical del país”.

 

Amb la col·laboració de les regidories de Turisme i Cultura de l’ajuntament, el Minipop aspira a atraure un públic que va més enllà de Tarragona. El festival farà presentacions en diverses localitats i, per primera vegada, produeix un espectacle propi que es veurà el 3 d’abril al Teatre Tarragona: Lluís Gavaldà i Trau s’aplegaran a l’escenari per reviure els clàssics del rock and roll pensant en un públic familiar.

 

El Minipop creix amb activitats de cultura, teatre, literatura i creació. I torna a oferir un cartell musical ben variat amb The New Raemon i El Petit de Cal Eril com a principals atractius. Ara només falta una més gran implicació de Tarragona en el certamen: l’any passat més de la meitat dels assistents eren de fora. Una dada per fer-nos reflexionar.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here