Advertisement Advertisement
23.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 30, 2023

Cinc anys de guerra i drama humanitari

'Frame' de l'audiovisual sobre Síria realitat per ALBA SOTORRA
‘Frame’ de l’audiovisual sobre Síria realitat per ALBA SOTORRA

Cinc anys de guerra a Síria. I nou mesos de l’atac d’Estat Islàmic a la ciutat de Kobane. Al CRAI del Campus Catalunya de la URV es pot veure fins al proper dilluns l’exposició “AQUELLES. Bombes sobre Kobane” que es munta a partir  de l’audiovisual de 76 minuts que mostra, verge i sense alteracions, com la ciutat siriana va viure l’atac el 25 de juny del 2015.

 

Són imatges enregistrades per Alba Sotorra (documentalista reusenca guanyadora del premi Gaudí al millor documental per “Game Over”). Ella era l’única estrangera amb una càmera a la mà i va ser testimoni de la matança de persones innocents. Els comissaris de la instal·lació són Sívia Ruiz, Marta Margalef, Gabino Martínez i Guiomar Sánchez, alumnes del curs de comissionat de l’Aula d’Art de la URV, impartit per Antonio Salcedo, professor de Historia del Art en la URV.

 

L’exposició compta també amb suport documental, cedit per l’Hemeroteca de Tarragona, per tal d’il·lustrar així el context i l’espai sobre el que reposa l’obra. També hi han col·laborat Amnistia Internacional, Stop Maremortum, Cultius Culturals, CCD_URV Solidària i la cervesa artesana tarragonina Rosita.

 

En el marc de l’exposició i per recordar els cinc anys de guerra a Síria, que han comportat una crisi humanitària de dimensions històriques, els promotors han preparat per aquest dijous a Tarragona un acte úblic, obert a tothom, per analitzar l’origen del conflicte,. la situació actual, el drama dels refugiats, el paper d’Europa i de Turquia i la situació del poble kurd.

 

El col·loqui “Converses #SobreKobane” tindrà lloc aquest dijous a les 19,30 h. al vestíbul cafè del Teatre Tarragona. Hi intervindran la documentalista i directora de l’audiovisual sobre Kobane, Alba Sotorra, i representants d’Amnistia Internacional i Azadi, Plataforma en solidaritat amb el poble Kurd. Qui signa aquest article s’encarregarà de moderar la taula rodona. L’objectiu de l’acte és apropar als tarragonins el drama de la població siriana, explicar el context internacional, el tema de les deportacions i els drets humans.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here