Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Reus porta el teatre fora del teatre

Presentació del festival 'Quarts de Teatre' a Reus. Foto: cedida
Presentació del festival ‘Quarts de Teatre’ a Reus. Foto: cedida

Reus sempre s’ha mostrat orgullosa dels seus teatres, i prova d’això és que des de fa uns anys se celebra una mostra que du els espectacles més enllà dels patis de butaques i els condueix, durant una jornada, a altres espais. Aquest proper dissabte, 9 d’abril, la capital del Baix Camp celebrarà la cinquena edició de Quarts de Teatre, una mostra que en aquesta ocasió presentarà al públic fins a set nous muntatges de microteatre i que enguany aposta per acostar-se al públic infantil.

 

Set propostes per a tots els públics

El festival, organitzat pel grup reusenc Les Artistes Locals i el col·lectiu musical Perejil’sSounds, tindrà diverses novetats en relació als anys anteriors. La principal és el canvi d’ubicació, ja que fins ara tota l’activitat es concentrava a la Palma i al Casal de Joves, i ara ocuparà equipaments singulars del centre de la ciutat, tals com galeries d’art i el Museu Salvador Vilaseca.

 

Les impulsores de la festa, Les artistes Locals, van néixer van néixer el 27 de març de l’any 2006, justament el dia Mundial del Teatre. Des de llavors s’han fet un nom i un lloc a l’escena reusenca i a la de la resta del país. S’autoanomenen, divertides, “les agitadores culturals de Reus”, i de fet no els falta raó. A més de ser les impulsores de Quarts de Teatre, el trio integrat per Alba Aluja, Irene Benavent i Georgina Llauradó és al darrere del festival RTM (Reus Teatre Musical), que té per objectiu donar cabuda al teatre musical de proximitat i de petit format i que a finals de l’any passat va celebrar la seva segona edició.

 

La capitalitat cultural, a l’horitzó

Si veniu de Tarragona amb canalla, podreu gaudir d’un parell de representacions adreçades als reis de la casa. Són ‘El follet ideal’, d’Iker Moreno (que tindrà tres passis al Centre de Lectura), i ‘Històries i llegendes’, de Soraya Àvila. Aquesta última, al Círcol de la Plaça de Prim, també serà representada en tres funcions al llarg del dissabte. Els espectacles començaran a les 12 del migdia i es repetiran cada mitja hora.

 

Les entrades tenen un preu de 3 euros, tot i que la festa de cloenda, ja a la mitjanit i amb música i gresca, serà gratuïta. Amb la consolidació de Quarts de Teatre i la propera celebració de Trapezi, que al 2016 arriba a la seva 20a edició com a referent dels festivals de circ de l’Estat espanyol, Reus dinamitza la seva programació estable ara que a l’horitzó s’hi comença a veure la distinció de la capitalitat cultural catalana de l’any vinent.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here