10 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 6, 2022

La història continua

El Gol de Muntanya es va omplir per veure el Nàstic Oviedo. Foto:Nàstic
Els Orgull Grana abans de començar el partit. Més de 10.000 espectadors van omplir el Nou Estadi. Foto:Nàstic

La història continua … Feu-nos somiar” explica una pancarta estesa per els Orgull Grana al gol de muntanya, el Nou Estadi es tenyeix de vermell i sonen els aplaudidors que la Federació de Penyes ha repartit per tot el camp. Algú des de Colòmbia, França, Dubai, JapóAnglaterra o Andorra intenta trobar la millor manera per poder seguir un darrer tram de temporada ple de semblances i de divergències amb aquell d’ara fa deu anys.

Sona el “Por tí” i el Nou Estadi respira aquella sensació a què ens hem acostumat tots a Can Nàstic les últimes temporades d’estar lluitant per alguna cosa important fins a les últimes jornades. És una qüestió només de percepció de l’ambient de deixar-se portar per tot el que envolta el partit i veure que sobre la gespa l’encontre són alguna cosa més que tres punts. És ben cert que el partit davant l’Oviedo no ha d’esdevenir com un d’aquells sense marxa enrere però significa trobar-te cara a cara amb rival amb un comportament similar aquesta temporada i que buscava, igual que el Nàstic, consolidar un projecte que s’ha convertit en revelació de la segona A.

Vicente Moreno es desespera amb les oportunitats errades per l'equip. Foto:Nàstic
Vicente Moreno es desespera amb les oportunitats errades per l’equip. Foto:Nàstic

El Nàstic no ha estat encertat com en altres ocasions i l’embús provocat per un Oviedo excessivament endreçat ha fet que els de Vicente Moreno no hagin pogut ensenyar aquell futbol que prediquen i practiquen habitualment a casa. Al Nàstic li ha mancat un punt més per poder trencar a l’equip de David Generelo que n’ha tingut prou en defensar-se per sumar un punt a la seva visita a Tarragona. Els grana no han tingut aquell encert que segons Vicente Moreno ‘va a dies’ i que aquesta vegada no s’ha volgut llevar al costat dels tarragonins. L’equip fins a l’entrada d’Anibal, ha renunciat al cos a cos amb una defensa de l’Oviedo de circumstàncies i no ha aprofitat aquell punt d’incertesa generat a la penúltima zona de la teranyina dels asturians després de la lesió de David Fernández. La poca presència de les bandes i l’abús constant del futbol mal entès, aquell d’atac central i amb pocs espais, ha deixat als grana amb menys oportunitats del que és habitual, tot i gaudir de les més clares de l’encontre. Aquest cop ni Naranjo, ni Emana, ni Anibal, ni un motivat Juan Muñiz han encertat i Ruben Miño, porter de l‘Oviedo, s’ha convertit en un dels protagonistes d’un partit que com diuen els francesos ha fet allò de “match nul”. Sense gols, sense aquella essència que desencalli un embús considerable dins i fora del camp.

El Nou Estadi ha seguit la seva particular batalla entre els nervis i les ganes de celebracions contingudes que tenien aquell toc de nostàlgia de fa quatre dies i el de cercar el futur més evident d’un equip que promet emocions fortes fins al final. Els de Vicente Moreno es troben en un sotrac de resultats i si apropem la lupa, només han sumat dos dels darrers punts possibles. L’equip però segueix convencent amb el futbol que ensenya i les ganes de persistir. El Nàstic és un conjunt tossut i dels que hi va fins que la benzina diu prou. Tot i el mal partit a Osca l’equip ha demostrat que està preparat per a tolerar bé el tobogan d’emocions i resultats en què es poden convertir els darrers partits de lliga i la lluita pel play-off, on hi ha nou equips separats per quatre punts.

Amb rècord d’entrada inclosa els aficionats grana han patit un tap similar al de l’equip i les entrades i sortides del camp del Nàstic han tornat a deixar imatges que demanen mesures urgents si el club es manté a l’elit. El Nàstic pot encara aconseguir un d’aquells registres que fins ara només Agrupación Deportiva Almeria, Celta, Albacete, SalamancaMálaga, GranadaEibar ha fet possible, dos ascensos consecutius des de Segona B a Primera. Tot i l’empat a zero davant d’un rival directe els de Moreno volen seguir escrivint una història i un somni que segueix viu.

Emana va tenir una de les millors ocasions del partit. Foto:LFP
Emana va tenir una de les millors ocasions del partit. Foto:LFP
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here