23 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Tarragona i la Conca: Cent músics junts a l’escenari

La presidenta i el president....
La presidenta de la TLP, Anna March, i el president de la BUMT, Josep Maria Tarrats.

La Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona (BUMT) i l’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument (TLP) de l’Espluga de Francolí compartiran escenari aquest diumenge a les 18.30h al Teatre del Casal de l’Espluga. Les dues formacions oferiran part de l’actuació per separat, però també interpretaran algunes peces de forma conjunta. Els presidents de les dues entitats destaquen que el repertori serà molt variat i per a tots els públics. El concert és un dels actes amb els que el Casal de l’Espluga celebra el seu cinquantè aniversari.

 

“La cita serà especial per la fusió entre les dues formacions perquè musicalment són complementàries”, explica el president de la BUMT, Josep Maria Tarrats. L’escenari del Teatre del Casal espluguí s’omplirà gràcies als prop de cent músics que hi actuaran. “Des del punt de vista visual, serà molt impactant veure tants músics a l’escenari”, afegeix la presidenta de l’orquestra TLP,  Anna March. Els músics dirigits per Oscar Miguel Losada (BUMT) i Borja Moll (TLP) oferiran un ventall de peces molt variades i, alhora, conegudes. Al mateix temps, la diversitat d’instruments que es podran escoltar també és un dels atractius de l’acte de diumenge. Tant Anna March com Josep M. Tarrats consideren que és un concert per a totes les edats perquèinterpretaran bandes sonores de pel·lícules i cançons populars.

La BUMT i la TLP de l’Espluga ofereixen un concert conjunt aquest diumenge

 

Mostres d’il·lusió i de nervis entre els presidents de les dues formacions musicals i és que ja fa prop d’un any que es parla d’aquest concert. Se’n parla des que Josep Maria Tarrats, fill de l’Espluga, va plantejar a l’orquestra la possibilitat de fer alguna actuació conjunta. Des de llavors, han passat mesos d’organització fins a acabar de definir la proposta i arribar a la setmana prèvia en què ja han sortit els nervis. “Ens fa molta il·lusió, realment per la TLP ha estat tot un repte”, explica March. Per Tarrats també és un concert especial i il·lusionant però la percepció és una mica diferent. Si bé pels de la Conca aquesta serà la primera vegada que fan un concert d’aquestes característiques, la BUMT ja té més rodatge i han fet nombroses col·laboracions amb altres conjunts.

 

En aquest sentit, la presidenta exposa que l’orquestra espluguina és una entitat sense ànim de lucre on tothom hi col·labora de forma altruista. En el cas de la TLP, explica March, els integrants hi van per recuperar el fet de tocar el seu instrument després d’haver-ho deixat per motius de feina o estudis. En canvi, considera que la BUMT, amb les diferents formacions existents i amb l’escola, aconsegueix tenir una formació continuada i el fet d’arribar a la Banda Titular és com una mena d’objectiu. “Un dels nostres músics em va dir que s’ho haurà d’estudiar molt per si li toca estar al costat d’algun músic tarragoní que s’ho sàpiga molt”, exposa March responent a la pregunta de si tenen més pressió els de la Conca.

més que un concert

Més enllà del concert, els músics tarragonins passaran el dia a l’Espluga i visitaran alguns dels seus atractius turístics. En aquest sentit, també serà especial perquè els músics de les dues agrupacions compartiran la jornada.Tarrats  afirma que l’experiència serà positiva pel fet de conèixer altra gent i que el record que s’emportaran anirà més enllà del concert. “Hi haurà gent que es coneix però potser no saben que es trobaran perquè formen part de la BUMT i la TLP”, afegeix Anna March per explicar que alguns dels músics que és probable que ja tinguin altres vincles pel fet d’haver compartit altres experiències prèviament i diumenge es retrobaran.

 

Els presidents no descarten que pugui haver-hi un concert de tornada a Tarragona, però confessen que és complicat pel volum de feina que comporta organitzar una jornada com aquesta i, a més, per la dificultat de trobar espais en el cas de la ciutat tarragonina. El concert d’aquest diumenge compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Casal de l’Espluga i la Fundació Carulla.

Músics de l'orquestra TLP de l'Espluga. Foto: Enric Mercadé
Músics de l’orquestra TLP de l’Espluga. Foto: Enric Mercadé
Gerard Bosch
Gerard Bosch
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here