22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Us convidem a gaudir de l’OCM al Palau de la Música

L'Orquestra Camera Musicae en un concert anterior al Palau de la Música. Foto cedida per l'OCM
L’Orquestra Camera Musicae en un concert anterior al Palau de la Música. Foto cedida per l’OCM

L’Orquestra Camera Musicae de Tarragona celebra 10 anys i es troba a la recta final de la seva temporada 2015-2016, organitzada a partir de 10 programes diferents. El proper divendres 20 de maig a les 20,30 hores oferirà un concert titulat ‘Metamorfosi’ al Petit Palau de la Música Catalana, que tanca el quart cicle d’actuacions de l’actual temporada. Tenint en compte que aquest concert no vindrà a Tarragona, l’OMC i el seu director Tomàs Grau volen oferir un regal als aficionats d’aquí i convida els subscriptors del FET a TARRAGONA a assistir a l’actuació de Barcelona.

 

Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat i han d’indicar el nom del subscriptor/a del FET i quantes invitacions sol·liciten fins a un màxim de 4. Les entrades de regal les trobaran a les taquilles del Palau uns minuts abans del concert. Les invitacions són limitades. El termini s’acaba dimarts 17 a la nit.

 

Aquesta és una sinopsi de ‘Metamorfosi’. Si ens guiem pel significat del mot, apel·lem al ‘canvi pel qual una cosa perd la seva forma natural i en pren una altra’. És aquest, el de la mutació, l’esperit que traspua l’obra de Strauss, escrita a les acaballes de la Segona Guerra Mundial a redós de la impressió que va causar en el compositor alemany saber de la destrucció del Teatre Nacional de Munic, la seva ciutat natal. L’obra es va estrenar el gener de 1946, i la va interpretar l’orquestra del Collegium Musicum de Zuric, dirigida por Paul Sacher, amb Strauss com a oïdor de luxe.

 

Aquesta obra del gran Richard Strauss clou un programa divers, que inclou l’estrena de Manel Gil-Inglada (Saragossa, 1963) i l’arriscat concert del danès Carl Nielsen, en mans de l’extraordinari Miquel Ramos, clarinetista jove format a Catalunya i amb una notable experiència a l’estranger, que n’aborda el rol de solista.

 

DATA I LLOC
divendres 20 de maig de 2016, 20:30h
Petit Palau de la Música Catalana

FITXA ARTÍSTICA
Orquestra Camera Musicae
Miquel Ramos, clarinet solista
José Rafael Pascual-Vilaplana, director

PROGRAMA
M. Gil-Inglada: La Nit dels Dips (estrena)
C. Nielsen: Concert per a clarinet
R. Strauss: Metamorfosis

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here