18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

131 anys navegant per Tarragona

Model de barca antiga del club amb els seus rems corresponents.
Model de barca antiga del club amb els seus rems corresponents.

El Reial Club Nàutic de Tarragona és una entitat molt vinculada a la ciutat. Fundat al segle XIX, ha esdevingut un símbol d’identitat pels tarragonins amb seccions com el rem, la vela, el pàdel o la pesca, natació i motonàutica. Per commemorar la seva trajectòria el Museu del Port de Tarragona ha preparat l’exposició Remant al Nàutic en B/N.

 

La història es remunta a l’any 1885, quan un grup de joves que es divertien remant anomenat el Club dels Xiflats va organitzar una primera regata a vela i rem; aquest esdeveniment va sorgir com agraïment a Santa Tecla per l’acabament de l’epidèmia del còlera a la ciutat. Aquest va ser l’inici del club, convertint-se així en el més antic en la seva especialitat de tot l’estat espanyol i que encara es manté obert als nostres dies.

 

Remant al Nàutic en B/N  repassa la història del club, recollint-ne moments gloriosos com la medalla de bronze aconseguida als Jocs del Mediterrani que es van celebrar a Barcelona el 1955. Gràcies a les cessions de particulars i entitats els visitants poden gaudir contemplant objectes antics que formen part de la història del Nàutic.

 

L’exposició està dividida en tres àmbits diferents: el rem, el Nàutic i les competicions. Compta amb imatges que il·lustren alguns moments rellevants i que ajuden a contextualitzar  cada element, així com de les seves explicacions. La mostra es pot visitar al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona fins al proper 29 de maig.

Exemplar origial d’una canoa de fusta de competició.
Exemplar origial d’una canoa de fusta de competició.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here