13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Els ulls de Tarraco Viva

Foto: GERARD BOSCH
Una de les activitats de Tarraco Viva al Camp de Mart amb participació de nens. Foto: GERARD BOSCH

“Ho seguim tot”, ens diuen la Sefa i el Pau asseguts a un banc del Camp de Mart amb el subratllador a la mà. “Acabem d’arribar i ens hem trobat això”, afirmen l’Albert i la Júlia, que encara s’intenten situar al mapa de Tarragona. Són dos perfils molt diferenciats, però ambdós acaben coincidint al Tarraco Viva. Així ens ho explica la responsable d’atenció al visitant, Dolors Gómez, que apunta que hi ha un gruix de públic molt preparat i molt fidel mentre que hi ha gent que arriba a Tarragona per visitar-la i s’acaba trobant el festival. Ara que la darrera edició del certamen ja s’ha tancat, fem un recorregut per alguns dels perfils de Tarraco Viva.

VOLIA ANAR A BARCELONA, PERÒ ACABA A TARRAGONA

IMG_21996

En John és australià. Ha vingut a la península a fer el camí de Santiago, i una vegada acabat volia anar a Barcelona a passar el cap de setmana. La capital catalana,  però, tenia tots els allotjaments possibles pel John plens, i és per això que ha fet cap a Tarragona, una ciutat de la qual no en sap res.El dia assolellat i el festival romà sorprenen el John que viatja sol. La seva intenció és descobrir la ciutat, que a primer cop d’ull li ha semblat interessant.

UNA PARELLA TARRAGONINA, VISITANTS FIDELS

IMG_2014

En un banc del Camp de Mart, observem que una parella reposa mentre consulta el programa d’actes del festival. Són dos tarragonins, la Sefa i el Pau, i trobar-los així, asseguts sense seguir cap dels actes, és molt poc probable perquè no se’n perden cap. “Ho seguim tot, de dilluns a divendres anem a les xerrades i als audiovisuals, que són molt interessants, i al cap de setmana també anem als actes”, explica la Sefa ensenyant-nos que tenen el programa d’actes marcat amb tot allò que no es volen perdre.

La parella tarragonina és un clar exemple del visitant fidel del festival, fa 17 anys que el segueixen i ho tenen tot organitzat abans de sortir de casa. Segons afirmen, hi ha un grup de públic que assisteix a tots els actes i, en aquest sentit, afegeixen: “sempre som els mateixos, ens coneixem tots”. Expliquen que al llarg d’aquests anys han notat que el festival ha millorat molt. Alhora, destaquen que algunes de les conferències que han seguit aquest any han comptat amb una afluència molt alta de públic i que “el problema dels conferenciants que tenen fama és que provoquen que els llocs es quedin petits”.

APASSIONATS PER LES RESTES ROMANES

IMG_1986

El Félix, la Carmen, el Luis i la Carmen són dues parelles de Pamplona i Saragossa. Passen 8 dies a Tarragona perquè van conèixer el Tarraco Viva en una conferència que es va fer a Pamplona. Són uns apassionats per les restes romanes i, encara que no es defineixin com a habituals de festivals de recreació històrica, s’estan informant del ventall d’actes del Tarraco Viva.

DANIELE ERCOLI, PROTAGONISTA I VISITANT DEL FESTIVAL

IMG_2082Passejant pel Camp de Mart ens trobem al Daniele Ercoli, que és d’Itàlia i músic d’una de les companyies del festival, Ludi Scaenici. “Tarraco Viva és el millor festival de l’Imperi”, ens diu rient. La companyia ja farà una quinzena d’anys que participa al festival tarragoní. Durant tot el festival són a Tarragona ja que tenen actuacions tant el primer cap de setmana com el segon. Enguany, per exemple, el primer cap de setmana van ser els encarregats de posar música al columbari de Vila-Rodona.

“Es fan coses amb molt rigor i respecte al Tarraco Viva, no és un Carnaval”, ens diu el Daniele. L’estudi que sempre hi ha darrere les activitats que es fan al festival és un dels aspectes que més captiva al Daniele. També ens destaca poder trobar juntes les carpes dels diversos museus i espais arqueològics del país, tot i que ens reconeix que el seu preferit és la maqueta de la nau romana que hi ha al museu del port.

TRES MARES TARRAGONINES

IMG_2035El públic familiar té el seu espai a diverses activitats del festival, tot i que els tallers del Camp de Mart són el seu punt àlgid. Així doncs, és el moment on trobem més pares i mares amb els seus fills. És el cas de la Neus, la Marta i la Montse que han vingut a fer les activitats amb els més petits de la casa.

Estan satisfetes dels tallers i del conte que han anat a veure, i contentes de veure que el festival amb els anys ha anat apostant per més activitats de caire familiar. Tot i que han passat alguns anys sense seguir tant les activitats (sobretot la Neus), ara que els nens ja han crescut i tenen entre 5 i 7 anys es volen tornar a enganxar al festival. Són de Tarragona, i és l’únic festival d’aquestes característiques que van a veure.

VALENCIANS EN BUSCA DE RECREACIONS HISTÒRIQUES

IMG_2074

Tampoc és estrany trobar-se cada vegada més públic provinent del País Valencià. És el cas del Cristian, la Maria, el Pedro i la Sílvia. Són un grup d’amics de Bunyol, que vénen en busca de recreacions històriques espectaculars, és a dir, l’objectiu és veure els gladiadors a l’amfiteatre.

Mentre que el Cristian i la Maria debuten, el Pedro i la Sílvia ja fa més anys que vénen. De fet, ens expliquen que intent pujar cada any i que és un festival que els atreu molt. Passaran el cap de setmana (dissabte i diumenge) a la ciutat, a l’espera de poder seguir pujant en properes edicions.

PER CASUALITAT

IMG_2095L’Albert i la Júlia són de Cerdanyola. No és estrany, una part important del públic prové de l’àrea metropolitana de Barcelona. No fa ni una hora que han arribat a la ciutat, i no en tenien ni idea que es celebrés aquest festival. “Acabem d’arribar i ens hem trobat amb això”, afirmen. Només hi passaran el dia, i encara han de decidir que hi faran. Ell és professor, i es planteja fer alguna cosa sobre Roma amb els seus alumnes, i per això han baixat a Tarragona. Espera que el Tarraco Viva li pugui servir d’inspiració, i considera que ha estat una bona notícia haver coincidit amb el festival.

Al Tarraco Viva s’hi troben famílies amb canalla, turistes que acaben d’arribar i no saben què es fa, però també visitants que vénen de fora i que repeteixen any rere any. L’èxit del Tarraco Viva és que aquest públic tant divers acabi trobant el seu lloc al festival.

Visitants a Tarraco Viva pels jardins del Camp de Mart
Visitants a Tarraco Viva pels jardins del Camp de Mart
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here