21.2 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Fi de festa al programa ‘Solcant la història’

Tota la 'família' de l'escola Solc que ha participat al llarg del curs en el projecte 'Solcant la història'. Foto: Camp d'Aprenentatge de Tarragona
Tota la ‘família’ de l’escola Solc i les altres entitats que han participat al llarg del curs en el projecte ‘Solcant la història’. Foto: Camp d’Aprenentatge de Tarragona

Fi de curs i fi de projecte. Festa a l’escola Solc per celebrar la cloenda d’una iniciativa educadora que mereix el nostre reconeixement. Com tantes d’altres que es preparen i es duen a terme al llarg del curs als centres educatius de Tarragona. Molta empenta i moltes idees de mestres i alumnes que sovint passen desaparecebuts per a la majoria de la ciutadania.

 

El projecte de l’escola Solc ha comptat amb la participació d’activa de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), el Camp d’Aprenentatge de Tarragona i el FET a TARRAGONA. La festa de tancament del curs és un acte d’agraïment i reconeixement als que hi han participat: una trentena llarga d’alumnes d’entre 7 i 20 anys amb diferents capacitats.

 

Crits i salts d’alegria espontània dels nens i nenes a l’hora de recollir diploma, gorra i xapa. Un obsequi que es fa extensiu als professors, monitors i logopedes de l’escola. El Serapi fa de ‘mestre de cerimònia’ i anuncia els noms dels alumnes com si fos l’alineació de les estrelles del Barça. I és que aquests nens i joves han actuat al llarg del curs com a veritables ‘estrelles’ del projecte SOLCANT LA HISTÒRIA, amb molt bona actitud i predisposició.

Sala d'actes on es va fer l'entrega de diplomes a tots els alumnes participants dels projecte. Foto: Camp d'Aprenentatge
Sala d’actes on es va fer l’entrega de diplomes a tots els alumnes participants dels projecte. Foto: Camp d’Aprenentatge

L’arqueòleg de l’ICAC, Jordi López, i el director del centre, Joan Gómez Pallarés, són rebuts com a veritables herois d’aquest joc que els ha permès conèixer la feina dels que excaven el terra. Tot va començar “plantant faves a l’hort de l’escola” i ha culminat amb un apropament de l’arquelogia a nens amb discapacitats i amb l’edició d’una magnífica revista de vuit pàgines.

 

El projecte ha comptat amb diverses activitats: ‘Troballa a l’Hort’, ‘Trobem una moneda al jardí’, ‘Fem d’arqueòlegs a l’aula’, videoconferència amb l’arqueòleg, visita a l’ICAC, taller de periodisme amb el director del FET a TARRAGONA, ‘Dos pams sota terra’, i visites al Mèdol, el Circ Romà i l’Amfiteatre. Una experiència molt positiva que culmina amb abraçades, petons, foto de família i un bon esmorzar als jardins de la Laboral.

 

Aquí teniu un resum de les activitats desenvolupades al llarg del curs 2015-2016:

SOLCANT LA HISTORIA

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here