Advertisement Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Pasolini ‘visita’ Tarragona

Bartolomeo Smaldone d’Itàlia (president del Movimento Culturale Spiragli) intervé en la presentació d'un llibre d'Òscar Ramírez. Ells dos són els principals promotors del festival dedicat a la figuyra de Pasolini. Foto: cedida
Bartolomeo Smaldone d’Itàlia (president del Movimento Culturale Spiragli) intervé en la presentació d’un llibre d’Òscar Ramírez. Ells dos són els principals promotors del festival dedicat a la figura de Pasolini. Foto: cedida

I després n’hi ha molts que diuen que no es fa res a Tarragona, que la ciutat no genera activitat cultural i bla, bla, bla… I resulta que aquest mes de juliol, un festival que sempre s’ha celebrat a terres italianes arriba a Tarragona fruït de la col·laboració entre dues entitats culturals: la italiana Spiragli i la tarragonina Etcètera. Un certamen que té com a protagonista a Pier Paolo Pasolini al voltant del qual hi haurà música, cinema i literatura.

 

El Festival Al3mura aterrarà a la nostra ciutat amb una programació ben variada  durant tres dies, el cap de setmana del 15 al 17 de juliol, després d’una jornada prèvia a Reus. L’Antiga Audiència, el Seminari, la sala d’actes del Port, el teatre El Magatzem, el cafè La Cantonada i els bars Kino i Sha seran els escenaris que ens permetran descobrir una mica més com era Pasolini, un artista transgressor que va destacar especialment en les seves creacions cinematogràfiques.

 

No es tracta, però, d’anar a veure les seves pel·lícules, sinó de conèixer com era l’home cineasta i escriptor. Sí que es projectaran, però, dos documentals vinculats a Pasolini i Itàlia amb posteriors debats, hi haurà una conferència introductòria d’un expert com Román Reyes i, entre les actuacions musicals destaca la de Pau Vallvé.

 

El certamen és fruït de la feina conjunta de dues associacions culturals que estan vinculades a ciutats que volen defensar els seus respectius patrimonis. Spiragli neix el 2010 a Altamura i Etcètera ha nascut fa uns mesos al voltant de Tarragona, impusalda pel periodista i escriptor Òscar Ramírez amb el suport de David Serra, Santi Parès i Xavi Chamorro.

 

Fa molt que treballen en projectes com el festival Al3mura, però ha estat fa poc que han decidit presentar-se públicament i començar a remoure el panorama cultural tarragoní. La primera prova de la seva manera de fer la tenim aquí, en aquest juliol calorós ple de propostes i convocatòries culturals de màxim interès a Tarragona. I que no tornin a dir que aquí no es fa res…

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here