Advertisement Advertisement Advertisement
11.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 22, 2023

Tarragona és mediterrània i cosmopolita?

Des del campanar de la Catedral de Tarragona es veu bona part del Camp. Foto: Ricard Lahoz
Des del campanar de la Catedral de Tarragona es veu bona part del Camp. Foto: Ricard Lahoz

El Camp de Tarragona representa l’èxit per al futur de Catalunya, i  Catalunya ha de travessar la frontera del Camp de Tarragona per aconseguir l’èxit polític, econòmic i cultural. El periodista de Torredembarra, Carles Marquès parla de fronteres i èxits però també de catalanisme, modernitat, cosmopolitsme i mediterraneïtat en un article que publica l’últim número de la Revista de Catalunya. Un text que planteja què vol ser aquest “territori invisible” mal conegut per la resta del país.

 

Marquès recull veus de referència al territori com la de Jordi Jaria, professor de Dret Constitucional a la URV i col·laborador habitual del FET a TARRAGONA: “Si el Camp de Tarragona no se’n surt, Catalunya no se’n sortirà”, afirma rotund. El mateix Jaria en un article de la nostra publicació mencionat a la Revista de Catalunya detalla tres factors interns que, al seu criteri, comprometen la projecció exterior de Tarragona: “La manca d’un relat metropolità, els esforços mútuament anul·ladors que provoca aquesta mancança, i la perspectiva gallinàcia de les nostres elits, no només polítiques, sinó en la majoria d’àmbits de la societat, entre els quals cal destacar el món empresarial i el món de la comunicació.”

 

També apareixen a l’article les veus de la historiadora Montserrat Duch, el director de la càtedra UNESCO per al diàleg a la Mediterrània, Enric Olivé Serret, i la crítica d’art Cèlia del Diego. Hi ha tot un intercanvi d’impressions i reflexions sobre el potencial de l’àrea metropolitana de Tarragona; la necessitat d’articular un discurs unitari; els patrimonis romà, medieval i modernista; el desaprofitament de grans espais per a equipaments culturals o les expressions artístiques més avantguardistes i contemporànies, entre d’altres temes.

 

presentació de la revista de catalunya

El número 294 de la Revista de Catalunya es presenta aquest dilluns 4 de juliol a les 19 hores a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, al carrer Major. Hi haurà un col·loqui sobre el Camp de Tarragona amb la participació de Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV; Jordi Jaria, professor de Dret Constitucional de la URV; i Cèlia del Diego, crítica d’art i comissària independent, moderat pel director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz. Prèviament hauran intervingut el periodista Carles Marquès, el director de la Revista de Catalunya, Quim Torra, i el director territorial dels Serveis de Cultura, Jordi Agràs.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here