Carregant ...

La fusió musical de Tarragona i l’Ebre

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Foto de família d ela BUMT i els Quicos en l'assaig realitzat al local de la banda tarragonina el passat dijous. Foto: BUMT

Foto de família de la BUMT i els Quicos en l’assaig realitzat al local de la banda tarragonina el passat dijous. Foto: BUMT

Reivindica sense embuts la cultura popular i tradicional de la Catalunya nova, la del sud, la de les bandes de música i les jotes, “tan típiques i tan catalanes” com les expressions culturals de la Catalunya vella. “Pensava que en una ciutat com Tarragona, on la música al carrer, les tradicions i el folklore són tan vius, acolliria de molt bon grat un concert on aquest estil passés pel sedàs del simfonisme que li pot aportar la banda de música a la ja més que notable trajectòria dels Quicos”.

Qui diu això és Óscar Miguel Losada, el jove ebrenc director de la Banda Unió Musical de Tarragona, l’ideòleg del concert insòlit que aquesta formació farà amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries aquest proper dissabte 9 de juliol al Teatre Tarragona en el marc de la programació del Festival d’Estiu. És la manera que té la BUMT d’oferir al públic un espectacle que vagi més enllà del concert simfònic tradicional i de col·laborar amb artistes d’altres disciplines. Losada ho resumeix així: “Intentem obrir la música de banda a nous públics i posar en valor la versatilitat de la nostra formació, que és capaç tant d’animar les festes al carrer amb l’Amparito Roca, com d’oferir concerts simfònics i espectacles de qualitat als Teatres de Tarragona”.

El director de la banda, Òscar Miguel Losada, dirigeix l'assaig del concert amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: BUMT

El director de la banda, Òscar Miguel Losada, dirigeix l’assaig del concert amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: BUMT

La BUMT i els Quicos oferiran un concert conjunt d’estrena on fusionaran de principi a fi els dos estils. Interpretaran les peces més conegudes i representatives que la formació ebrenca han anat oferint al llarg d’aquests darrers anys, totes elles adaptades per a banda de música de la mà de grans compositors com Jordi Grisó, José Rafael Pasqual Vilaplana o Pep Vila. El propi Losada ha arranjat per a banda de música algun dels temes més coneguts dels Quicos, donant-los un aire diferent.

Jotes, havaneres o fandangos mesclades amb el simfonisme que li aporta la banda de música i amb adaptacions que ens portaran a altres estils de música com el son cubano, el txa-txa-txa, el bolero, la música flamenca… I com a novetat destacada, oferiran l’estrena, en la seva versió per a banda de música feta pel mateix Óscar Miguel Losada, d’un dels temes del nou disc que en breu trauran al mercat els Quicos: “Benvingut”.

obsequi per als subscriptors

Gràcies a la Banda Unió Musical de Tarragona, tenim d’obsequi una entrada doble per a un subscriptor/a de la revista FET a TARRAGONA. Els que hi estigueu interessats envieu un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de les 21 hores de dijous 7 de juliol. Recordeu: el concert tindrà lloc dissabte 9 a les 22 hores al Teatre Tarragona.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *