Advertisement Advertisement
23.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

Un somni musical que faran realitat

Un moment de l'assaig d'El Musical més Participatiu, el passat dissabte a l'Antiga Audiència de Tarragona. Foto: ALEIX COSTA
Un moment de l’assaig d’El Musical: Grans Èxits, el passat dissabte a l’Antiga Audiència de Tarragona. Foto: ALEIX COSTA

Les Misérables, The Lion King, Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Cats… i cent vuitanta cantants de la demarcació. El Musical: Grans èxits arriba a Tarragona de les mans de l’Obra Social “la Caixa” i Stage Entertainment.  Un recull de les partitures més conegudes del teatre musical interpretades per corals tarragonines i solistes professionals.

 

Assistint als assajos es respira un entusiasme absolut. De fet El Musical va arribar a Tarragona, l’estiu de l’any passat, amb la mateixa filosofia: ajuntar el món coral i artistes professionals  per crear un espectacle inèdit a nivell musical i escènic. És, si més no, insòlit que diferents corals es mesclin per fer un repàs de les produccions més emblemàtiques i ambicioses. A més, el fet de comptar amb solistes del repartiment original, com Nina (Mamma Mia!), Talía del Val  (Les Misérables) o Joan Vázquez (Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!) entre altres,fa que l’ambició del projecte creixi.

‘El Musical: Grans èxits’ arriba aquest dimecres al Camp de Mart

L’actitud i emocions que abracen el repte són clares: “Poder interpretar peces que has gaudit com a espectador és brutal”. Molts dels cantants estan acostumats a conviure amb un repertori més clàssic, d’altres “si que ens movem però d’un costat l’altre i picant de mans quan cantem Gòspel”. Però vinguin d’on vinguin la preparació és més intensa del normal. L’experiència també és enriquidora a nivell social i humà ja que la convivència i comunicació entre els diferents grups ha de ser absoluta: es converteixen en una única coral durant els assajos i dalt l’escenari.

 

Aquest dimecres el Camp de Mart serà testimoni d’un dels espectacles més representatius del bon moment que viu el cant coral a nivell internacional i català. Agafant el llegat de El Musical 2015 i de la producció duta a terme al Teatre Tívoli de Barcelona el passat febrer, aquest 6 de juliol torna a Tarragona un musical participatiu més contemporani i enèrgic. I ho fa amb un sol objectiu: “sortir a l’escenari tranquils, amb ganes de gaudir i transmetre a la gent tota la il·lusió, esforç i música de l’espectacle”. “They dreamed a dream” i aquesta setmana el podran fer realitat.

 

LES CORALS TARRAGONINES

Comptar amb una representació musical de la demarcació de Tarragona és un al·licient afegit al conjunt del projecte i a la vegada la base que el defineix. Finalment les corals que hi participen, o hi tenen cantants implicats, són: el Cor Gòspel de l’Aula de Músics de Tarragona, el Cor Gòspel “Blaus de Mar” de Cambrils, el cor TMT, la coral “Xamusia” de Vilafranca del Penedès, el “Cor de Cambra InCrescendo”, l’Orfeó de la URV i el cor Dacapo. Per recolzar i donar continuïtat a la proposta alguns dels membres de les anteriors produccions també en formaran part.

This slideshow requires JavaScript.

Aleix Costa
Aleix Costa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here