22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Joveníssim talent tarragoní al servei de ‘Karmen’

La Clàudia Romeo, amb només 15 anys, és l'ajudant de direcció de l'espectacle 'Karmen' que es representa dimarts al Teatre Tarragona. Foto: RICARD LAHOZ
La Clàudia Romeo, amb només 15 anys, és l’ajudant de direcció de l’espectacle ‘Karmen’ que es representa dimarts al Teatre Tarragona. Foto: RICARD LAHOZ

Només té quinze anys i ja fa d’ajudant de direcció del tarragoní Marc Chornet en l’adaptació de l’òpera Carmen que podrem veure aquest proper dimarts al Teatre Tarragona en el marc del Festival d’Estiu. Amb només quinze anys, ja en porta 10 estudiant música, 8 cursos de violí i 3 de saxo. Ha acabat tercer d’ESO mentre vivia “una gran experiència” en la creació d’un espectacle que “sorprendrà” molta gent, perquè és una “adaptació trencadora” de l’obra de Bizet.

 

Clàudia Romeo parla com una persona adulta i responsable de la ‘Karmen’ amb K que servirà per commemorar els 30 anys de l’Estudi de Música de Tarragona: “Trenca amb la imatge típica de Carmen i ofereix una nova perspectiva, la del segle XXI, la de la vida quotidiana actual enmig de la revolució social que estem vivint”. La Clàudia ha escrit els entreactes, tres monòlegs i diàlegs entre personatges. “El Marc Chornet m’ha donat molta llibertat, ha estat com un mentor”, reconeix aquesta adolescent que assumeix com si res el rol de ‘noia precoç’.

 

karmenAquest cap de setmana ja fan els assajos generals a l’escenari del Tarragona, després d’haver treballat molt de temps al Magatzem: vuitanta músics, una vintena de cantants, els quatre solistes… molta gent que cal coordinar: “És un repte brutal, però molt profitós; m’ho estic passant molt bé tot i que hi ha molta feina”, diu la Clàudia, que va conèixer el Marc fa un any en un projecte amb joves fent pràctiques d’actors. El director li va veure maneres escrivint i li va proposar participar activament en aquesta ‘Karmen’. I a la Clàudia li ha agradat tant l’experiència que no descarta dedicar-se en el futur al teatre.

 

A l’hora de representar ‘Karmen’ la Clàudia tocarà el violí i cantarà formant part del Conjunt Instrumental de l’Estudi de Música. Culminarà així un any apassionant en què ella, amb només quinze anys, haurà assumit una visió global de l’espectacle i un paper destacat en la seva creació. ‘Karmen’ vol apropar-se al públic d’avui dia -com la Clàudia o una mica més gran- amb una peça de teatre musical, argument actual i estil modern. 

 

un obsequi per als subscriptors del ‘Fet’

Gràcies a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona regalem dues entrades a un subscriptor/a de la revista FET a TARRAGONA. Els que hi estigueu interessats heu d’enviar aquest cap de setmana un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  Dilluns al matí, a primera hora, comunicarem el guanyador/a del sorteig. KARMEN es representarà dimarts 12 de juliol a les 21,30 al Teatre Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here