23.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Nits de cinema fantàstic a Reus

Super Mario Bros serà una de les pel·lícules que es projectaran al cicle
Super Mario Bros serà una de les pel·lícules que es projectaran al cicle

Amb l’arribada de la calor el que més s’agraeix és el descans a la fresca, i més encara si l’excusa per trobar-se és anar a veure una pel·lícula. Ja fa una colla d’anys que, a Reus, un col·lectiu cultural ciutadà organitza un cicle de cinema durant les nits estiuenques amb el gènere fantàstic com a tret distintiu. Els membres de l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) ho tenen tot a punt per donar el tret de sortida a la mostra, que arrenca aquest dilluns 11 de juliol a les 22.00 hores amb ‘Guardianes de la galaxia’.

 

Clàssics, estrenes i títols freak

Des de l’entitat, el president Raül Abelló apunta que la tria de les pel·lícules que es projectaran sempre es fa en comú per part de tots els socis. “Tothom pot proposar els títols que vulgui i els més votats són els que formen part del  programa”. La mostra de cinema impulsada pels jugadors de rol reusencs conviu des de fa força temps amb una iniciativa similar que té lloc a La Palma i que proposa, això sí, títols més comercials i familiars. “Molts de nosaltres som fanàtics de la ciència ficció i del terror, fem el cicle que voldríem anar a veure si fóssim espectadors”, assenyala.

 

Un dels plats forts del calendari (el 18 de juliol) d’aquestes properes setmanes és l’absolutament brillant ‘Mad Max: Furia en la carretera’, premiada a la passada edició dels Oscar de Hollywood amb diverses mencions tècniques. Altres pel·lícules que s’oferiran passen per formats com l’animació (és el cas de ‘Big Hero 6’, que podrà veure’s el 25 de juliol) o films de culte com ‘Ex machina’, que es projectarà cap a la recta final del cicle en ple agost. “Sempre intentem que la selecció sigui acurada, amb títols recents, clàssics i propostes de culte, detalla el president de l’AJJRR.

Acte de cloenda del cicle en l'edició de l'any passat. Foto: MARC BUSQUETS
Acte de cloenda del cicle en l’edició de l’any passat. Foto: MARC BUSQUETS

I sí, de proposta de culte en tenen una i de ben especial. Si l’any passat la cirereta per cloure de mostra de cinema fantàstic va ser un petit clàssic com ‘Critters’, en aquesta ocasió els organitzadors han apostat per un títol que quan es va estrenar va ser un estrepitós fracàs a la taquilla però que, amb el pas dels anys, s’ha acabat convertint en un film estimat per molts: ‘SupermarioBros’, l’adaptació a la gran pantalla del videojoc de Nintendo, serà la producció per a la nit de l’1 d’agost. “És la nostra manera de recuperar l’adolescència”, exposa Abelló.

 

Si el cicle de l’AJJRR està plenament consolidat a l’oferta (discreta, tot sigui dit) cultural reusenca és, entre d’altres raons, perquè està concebut com quelcom allunyat de la fredor que de vegades s’hi troba en un cinema. “L’entrada és gratuïta, et prens una cervesa i passes una bona estona amb els amics”, exposa el president. Així, i durant els vuit propers dilluns, els jardins de la Casa Rull és convertiran d’aquesta manera en un mena de temple i punt de trobada per als malalts del fantàstic.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here