22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Tu relates, jo dibuixo

El públic observa la feina dels il·lustradors a l'Espai jove La Palmera. Fotos: ALEIX COSTA
El públic observa la feina dels il·lustradors a l’Espai jove La Palmera. Fotos: ALEIX COSTA

Microrelats i il·lustracions. El sol dibuixava una posta un pèl deslluïda per l’aire que abraçava Tarragona. L’olor de menjar i les converses eren apreciables des d’uns metres enllà. No tenia pèrdua. Dijous passat es celebrava la quarta edició de la Nit de la il·lustració a l’Espai la Palmera.

 

Segurament el referent més immediat que ens ve al cap si ajuntem un relat i dibuixos és el còmic. Durant la nit, però, es van plantejar conceptes a partir dels quals els escriptors van haver de construir els seus textos. L’objectiu era que, un cop finalitzats els relats, els il·lustradors s’inspiressin en aquests per tal de traduir-los al llenguatge visual.

 

Estem acostumats a les exposicions i fa anys que les performances no sorprenen tant. Els flashmobs i lipdubs són la postal d’aniversari o final de curs de quasi tots els centres educatius. La proposta d’aquesta quarta Nit de la il·lustració és el resultat sinèrgic d’aquests dos conceptes, de l’exposició clàssica i la performance.

L’espai jove La Palmera acull la quarta Nit de la Il·lustració

Amb el cantautor tarragoní Oscárboles a càrrec de les presentacions i els esquetxos musicals, la gent es va anar animant i va ser durant el torn de les il·lustracions quan es va deixar de banda l’esquema escenari-cadires i el públic va acostar-se a les taules per poder apreciar els primers i últims traços dels artistes. De les tècniques digitals al llapis, passant per la tinta o tècniques mixtes que lligaven el collage amb la pintura.

Nit il. 02

La trobada va ser explícitament interessant per tots aquells enamorats, interessats i curiosos, tan en literatura com en art. El fet de poder barrejar les dues disciplines i que el procés de creació fos en directe van provocar una magnífica assistència i un molt bon feedback entre públic i artistes.

 

És cert que el món cultural no s’escapa de la jerarquització i que malauradament hi ha mostres artístiques que no estan a l’abast de tothom. El lliure accés a la cultura ha estat, i és, un debat absolutament contemporani. És precisament per això, i per inputs clars de cohesió social i cultural, que idees com la Nit de la il·lustració són tan necessàries com enriquidores. Portar l’art al carrer no significa devaluar-lo, ans al contrari. Tota mostra artística, com deien Kant o Dewey, s’acaba de completar un cop és abraçada per l’espectador que degusta l’obra.

Nit il. 01

Aleix Costa
Aleix Costa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here