18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Reus aposta pel seu talent cinematogràfic

Una escena de 'Timecode'
Una escena de ‘Timecode’, curtmetratge de Juanjo Jiménez. Foto: Escola de Cinema de Reus

Quan setmanes enrere es va donar a conèixer que el curtmetratge ‘Timecode’, de Juanjo Jiménez i amb producció de l’Escola de cinema de Reus (ECIR) s’havia endut la Palma d’Or de Canes, la sorpresa va ser doble. En primer lloc, perquè des de Luis Buñuel amb ‘Viridiana’ (1.961) cap altra cineasta de l’Estat havia rebut aquesta distinció. I, en segon lloc, perquè el centre acadèmic tan sols compta amb un parell d’anys de trajectòria i és, en part, un gran desconegut en el sector. “Volem ser el referent del Camp de Tarragona”, explica el director de l’escola, Daniel Villanueva.

 

‘Timecode’ és un dels projectes que ha comptat amb el suport de Villanueva, donat a conèixer anys enrere pel Goya que va aconseguir amb la producció del curt ‘El barco pirata’, de Fernando Trullols. El primer treball de l’ECIR, fet a partir de la participació de la primera promoció d’estudiants del centre, ‘Intenciones’, ja va rebre el vistiplau de la crítica especialitzada. Això empeny Villanueva i el seu equip docent a provar coses noves per fer créixer l’escola sempre, això sí, amb la participació de l’alumnat. I és que, per a Villanueva“la pràctica és la millor manera d’aprendre com funciona la professió”.

L’escola de cinema local compta amb ja amb diversos curtmetratges d’èxit

De fet, i de cara als propers cursos acadèmics, l’objectiu de l’ECIR passa per incrementar la seva producció pròpia a partir dels projectes dels alumnes. Tots ells dirigiran un curtmetratge, en què els seus companys assumiran tots els rols per tal de tirar-lo endavant: producció, imatge i so i càsting, entre d’altres. A més, a l’horitzó hi ha l’estrena d’un nou film de curta durada, ‘Marcianos de Marte’, que compta amb la direcció de l’abans esmentat Trullols i amb l’emergent Miky Esparbé com a principal estrella. I per acabar-ho d’adobar, ‘Timecode’ es passejarà per tot arreu per tal de rendibilitzar-ne la inversió. “D’alguna manera, estem fent ciutat”, exposa Villanueva.

 

A Villanueva se li ha girat feina. A la gestió de l’ECIR i a la recerca de fons econòmics per tirar endavant el seu debut a la direcció, l’ambiciós film d’animació ‘Carnivaland’, hi haurà d’afegir l’organització de la Reus Film Office, una entitat que s’ocuparà de promocionar la capital del Baix Camp per acollir-hi rodatges audiovisuals després que el ple municipal hi dónes llum verd el passat mes de juny. La proposta, presentada pel grup municipal de Ciutadans, va ser aprovada amb l’única abstenció de la CUP.

 

I per si encara no n’hi hagués prou, el responsable de l’ECIR s’ha decidit a apostar pel talent cinematogràfic de la ciutat amb un taller, aquest passat juliol, adreçat a adolescents i que s’ha tancat, lògicament, amb el rodatge d’un curt en un bar de la ciutat. Així, i malgrat la seva curta vida, l’Escola de cinema de Reus s’ha decidit a fer-se un lloc entre els centres acadèmics més reputats d’aquesta disciplina. “A llarg termini esperem poder oferir estudis reglats”, conclou Villanueva.

1551682_10152593373243928_1333049462615686141_n_0

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here