Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Un segrest de sobretaula rodat en part a Tarragona

José Coronado i Blanca Portillo en una escena de la pel·lícula 'Secuestro'
José Coronado i Blanca Portillo en una escena de la pel·lícula ‘Secuestro’. Foto: sensacine.com

El passat 19 d’agost es va estrenar la pel·lícula ‘Secuestro’, dirigida per Mar Targarona. Aquest és el segon film de la realitzadora, que va debutar amb la comèdia ‘Mor, vida meva’ (1996) i que té una àmplia trajectòria al teatre i a la televisió. ‘Secuestro’, la seva darrera proposta, està protagonitzada per diverses primeres espases de la interpretació estatal, com Blanca Portillo i Jose Coronado, i a més part del seu metratge ha estat rodat a Tarragona.

 

Rodar y Rodar, una factoria d’èxit

La productora a la qual Targarona està vinculada, Rodar y Rodar, ha fet un pas endavant en els darrers anys. Amb base a Barcelona, ha tirat endavant projectes que han tingut força èxit. ‘L’orfenat’ (Juan Antonio Bayona, 2007) i ‘Els ulls de la Júlia’ (Guillem Morales, 2010) en són tan sols un parell d’exemples. L’aposta de Targarona i el seu equip, doncs, s’ha centrat en el cinema de gènere de factura televisiva amb certa tendència a la grandiloqüència.

 

‘Secuestro’ no és pas diferent, en aquest sentit. Vol ser moltes coses i no n’és cap de concreta. Podria definir-se com un thriller amb tocs de misteri i acció (malgrat que només hi hagi una persecució, i mal resolta), tot i que al mateix temps conté elements de drama romàntic que el fan descarrilar en no poques ocasions. La posada en escena és impecable, això sí, però tot plegat avança a batzegades i la música sembla haver-hi estat afegida perquè sí.

 

Portillo i Coronado fan el que poden

Blanca Portillo i Jose Coronado fan el que poden per donar veracitat als seus personatges plans, que es retroben després d’una dècada separats quan la seva relació amorosa es trenca. La trobada es produeix quan Portillo, una advocada d’èxit, visita Coronado per demanar-li ajuda. El fill que comparteixen ha patit un segrest frustrat i ella el necessita per ajustar comptes amb el segrestador. A partir d’aquí, una sèrie de girs rocambolescos de guió acaben per fer-nos arribar a un final pretesament sorprenent, però previsible i sense grapa.

És d’esperar que Targarona s’hagi proposat, amb ‘Secuestro’ (que s’hauria pogut titular ‘Venganza’, perfectament) dibuixar quelcom similar a una denúncia de la corrupció que no només embruta els barris baixos sinó les altes esferes de la societat. La sensació final, però, és que la realitzadora no ha sabut imprimir el caràcter necessari al seu projecte com per distingir-lo d’un d’aquells telefilms de sobretaula de cap de setmana. Per als tarragonins, almenys, pot resultar un curiós exercici en què ens podrem entretenir en detectar els racons de la ciutat que van acollir la producció.

 

Adient per… Fer la becaina

No us agradarà si… Sou més de thrillers carregats d’adrenalina

La directora del film, Mar Targarona
La directora del film, Mar Targarona. Foto: sensacine.com
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Segurament la pel·lícula té les mancances que apunta el senyor crític, però sobre la meva experiència personal he de dir que em va enganxar tota l’estona, i no em va decebre. Jo sí que la recomano, i no per fer la becaina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here