25.4 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

VÍDEO: LA FESTA PER DINS, ARNAU FÀ

Arnau Fà en un moment de l'enregistrament de l'audiovisual a la Mitja Lluna, a tocar del local de l'Esbart Dansaire de Tarragona.
Arnau Fà en un moment de l’enregistrament de l’audiovisual a la Mitja Lluna, a tocar del local de l’Esbart Dansaire de Tarragona.

L’Arnau només en néixer ja tenia molts números de ser un jove implicat en la cultura tradicional de Tarragona. Des del seu besavi fins als seus pares, tota la família ha estat fortament vinculada amb les danses populars, les tradicions i amb la cultura en general. Per això, l’Arnau ja des de petit va créixer acompanyant els seus pares i els avis al local de l’Esbart Dansaire de Tarragona. Per sort dels seus, a l’Arnau li va agradar el que veia i ben aviat li van agafar ganes de ballar. Quan veia els assajos dels grans, pensava: “Ostres, jo aquest ball també el vull fer”, i amb els anys els ha après tots. “També havia pensat que m’agradaria saber-ne prou com per ensenyar-ne”, explica l’Arnau ara que ja és monitor del ball de pastorets dels petits.

El gust per fer les coses ben fetes, la passió per la història i per recuperar les tradicions tal com eren, són valors que l’Arnau confessa que ha absorbit de la seva família. De fet, és per això que sent la responsabilitat de continuar posant en valor els balls tradicionals de Catalunya i de Tarragona i, alhora, vetllar perquè no es perdin. Amb aquest objectiu i amb només 20 anys l’Arnau ja ha publicat un llibre sobre el Ball dels Set Pecats Capitals i participa activament en diverses agrupacions de la ciutat. Per ell, durant les festes de Santa Tecla viu els dies més especials i intensos de l’any. En les setmanes prèvies dedica al voltant de 7 hores a la setmana en assajos i els dies de la Festa Major va d’un acte a un altre, gairebé sense parar. Així és com l’Arnau viu Santa Tecla.

Gerard Bosch
Gerard Bosch
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here