14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Regalem la samarreta del Concurs de Castells

La Colla Vella Xiquets de Valls actuant al XXV Concurs de Castells de Tarragona, el passat 2014. Foto: DAVID OLIETE.
La Colla Vella Xiquets de Valls actuant al XXV Concurs de Castells de Tarragona, el passat 2014. Foto: DAVID OLIETE.

El FET a TARRAGONA considera que el Concurs de Castells és el millor aparador de la ciutat. Un magnífic espectacle que ens projecta al conjunt del país i al món, perquè cada cop hi ha més mitjans de comunicació internacionals que s’interessen pel certamen. Per aquest motiu, el dossier del número 19 de la revista està dedicat al Concurs: hi trobareu tres amplis reportatges elaborats per Albert Mercadé, Gerard Recasens i Ricard Lahoz; un article d’opinió de Jordi Andreu i un reportatge fotogràfic de David Oliete.

 

Convençuts de la rellevància del Concurs, aquesta setmana en regalem la samarreta oficial.  Si et subscrius a la revista avui, la tindràs d’obsequi amb l’últim número del FET: són només 30€ tot l’any: cal clicar aquí i omplir-hi les dades. Si ja ets subscriptor, pots participar en un sorteig enviant un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de la mitjanit d’aquest dimecres 28 de setembre.

 

La revista, amb el regal del cinquè fascicle del col·leccionable ‘Tarraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’, és a la venda a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA i CAL MATIAS (SERRALLO).

 

El dossier del FET ofereix aquests continguts:

UNA FINESTRA AMB VISTES AL MÓN és un ampli reportatge del periodista i casteller Albert Mercadé que explica com el Concurs ha anat guanyant projecció internacional com a acte de referència del fet casteller i com una de les grans cites culturals de Tarragona. El millor exemple n’és la decisió de Red Bull TV d’oferir una retransmissió en anglès de l’espectacle de la Tàrraco Arena Plaça.

LES EMOCIONS DE LA TAP és una mostra fotogràfica de David Oliete, responsable de Fotografia del FET i premiat en certamens internacionals per les seves imatges castelleres. Les que publiquem en aquest número corresponen al Concurs de 2014 i expressen l’esforç, el patiment i l’èxtasi dels castellers.

DARRERE L’ESCENARI explica, amb els testimonis que ha recollit Gerard Recasens, que desenes de persones treballen per al Concurs en àmbits poc coneguts per als espectadors, com el control del videomarcadors de la plaça, la difusió a través de les xarxes socials, l’acompanyament a persones influents que arriben a Tarragona de qualsevol lloc del món o l’activació dels serveis sanitaris.

MARCA DE PRESTIGI és un article de Ricard Lahoz que analitza les raons que han portat a grans empreses del país i a d’altres ubicades a Tarragona a implicar-se a fons en el patrocini del Concurs i del fet casteller en general. El FET reuneix al voltant del monument als castells de la Rambla Nova als representants de les empreses i a la regidora Begoña Floría.

DEL CORRAL A LA TAP és el títol de la peça d’opinió que tanca el dossier i que signa Jordi Andreu, casteller i analista. L’autor recorda la seva vinculació des de petit a la plaça de braus i al Concurs i reflexiona com l’organització del certamen ha evolucionat i s’ha adaptat als nous temps.

Tots aquests continguts i molts d’altres de temes socials i culturals de Tarragona formen part del número 19 del FET. Fes-te’n ara subscriptor!

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here