16.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

La regió metropolitana, al número 20 del ‘Fet’

Un usuari difuminat camina per l'andana de l'estació del Camp de Tarragona. Aquest és un dels temes centrals del número 20 de la revista. Foto: DAVID OLIETE
Un usuari camina per l’andana de l’estació del Camp de Tarragona, a punt de celebrar el seu desè aniversari. Aquest és un dels temes centrals del número 20 de la revista que es presenta en públic el dia 9. Foto: DAVID OLIETE

Un joc de màgia que tindrà com a protagonista el FET a TARRAGONA: desapareixerà la revista a l’escenari? El Mag Gerard, director del Festival Teatre Màgic, serà un dels convidats a l’acte de presentació del número 20 del FET, que tindrà lloc dimecres 9 de novembre a les 19,30 hores al bar La Cantonada (Cooperativa Obrera).

 

En un to distès i informal, presentarem en públic els continguts de la revista amb Gerard Escarré i també amb Xavier Garcia Puerto, director del festival REC de cinema. Les dues propostes culturals, amb unes quantes edicions a l’esquena, configuren dos dels reportatges que trobareu a la revista i que pretenen explicar la perseverança i les inquietuds dels seus respectius promotors.

 

A l’acte també participaran com a convidats responsables de la URV i l’investigador i professor de la Facultat de Medicina, Jaume Folch, que estrena una nova secció de divulgació científica amb un text sobre l’alzheimer. La secció és una finestra perquè el món que fa recerca s’expliqui al públic amb un llenguatge planer. Es tracta d’una iniciativa que posem en marxa coincidint amb els 25 anys de la universitat de Tarragona.

La revista es presenta dimecres 9 a les 19,30 h. amb un espectacle de màgia i parlant de cinema i ciència

Al marge d’aquests continguts, el dossier central del número 20 del FET a TARRAGONA aprofita un aniversari -els 10 anys de l’estació del Camp de Tarragona- per fer balanç d’aquestes instal·lacions i del servei als seus usuaris, però també per preguntar-nos ON ANEM com a segona regió metropolitana del país. Així, parlem dels antecedents històrics que s’han produït amb voluntat d’actuar de manera consorciada i de la realitat actual, incapaç d’articular algun tipus d’aliança que permeti defensar el territori amb una sola veu. I com a complement, dues veus molt plurals: la de Francesc Xavier Grau, rector de la URV entre 2006 i 2014 i la de Toni Orensanz, periodista i escriptor.

 

El número 20 del FET a TARRAGONA porta de regal el sisè fascicle del col·leccionable ‘Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ dedicat al Circ romà amb unes imatges i reconstruccions espectaculars. Revista i fascicle estaran a la venda el dia de la presentació a La Cantonada i a partir del mateix dimecres a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA i CAL MATIAS (Serrallo).

 

Si la voleu rebre còmodament a casa, feu-vos-en ara subscriptors del FET i ens ajudareu a consolidar un periodisme tranquil, reflexiu i de qualitat a Tarragona. Subscriu-te clicant aquí i comparteix el 2017 amb el nostre club de 560 amics lectors.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here