20.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

Presentem el ‘Fet’ 20 a La Cantonada

Imatge d'un tren en marxa a l'estació del Camp de Tarragona. La portada de la revista lliga els 10 anys de l'estació amb el debat sobre el present i el futur de l'àrea metropolitana. Foto: DAVID OLIETE
Imatge d’un tren en marxa a l’estació del Camp de Tarragona. La portada de la revista lliga els 10 anys de l’estació amb el debat sobre el present i el futur de l’àrea metropolitana. Foto: DAVID OLIETE

Arribem al número 20 del FET a TARRAGONA rememorant un aniversari: els 10 anys de l’estació del Camp de Tarragona. La portada de David Oliete il·lustra la nostra voluntat de connectar aquestes instal·lacions del tren d’alta velocitat al debat territorial sobre el present i el futur d’allò que podem qualificar d’àrea o regió metropolitana del sud de Catalunya.

 

El rector de la URV entre el 2006 i el 2014, Francesc Xavier Grau, i el periodista i escriptor del Priorat, Toni Orensanz, aporten a la revista els seus punts de vista sobre un espai físic que presenta unes dimensions demogràfiques, geogràfiques, socials, econòmiques i culturals d’un territori amb personalitat pròpia.

 

Els 10 anys de l’estació ens serveixen com a excusa per elaborar un magnífic retrat de l’equipament i dels seus usuaris signat per Esteve Giralt. Però també publiquem al FET un reportatge sobre la tarifa integrada d’autobusos i trens que escriu Anna Plaza i un article d’Azahara Palomares sobre els dos antecedents (fracassats) que es van impulsar des del territori amb la voluntat de crear una aliança i defensar-lo amb una sola veu.

 

Un altre aniversari, els 25 anys de la universitat de Tarragona, torna a estar present a la revista. Després de dedicar-li el dossier del número 16 -Talent URV-, a partir d’ara incorporem un article de divulgació científica a càrrec d’investigadors i professors universitaris d’àmbits diversos. Seran articles en to pedagògic i amb un llenguatge planer que ens ajudaran a entendre moltes claus del món que ens envolta: el primer n’està dedicat a l’alzheimer.

 

Aquest dimecres 9 de novembre a les 19,30 h. presentem la revista al Cafè La Cantonada (Cooperativa Obrera) amb diversos convidats vinculats al continguts de la publicació. Compartirem una estona amb tothom que vulgui parlant d’iniciatives interessants que es fan a Tarragona.

Cinema, ciència i fotografia, continguts d’una revista que dedica el dossier a l’àrea metropolitana

El número 20 del FET ofereix altres continguts d’interès i actualitat vinculats a la cultura, la història, l’urbanisme, la formació, la política o la religió:

 

Entrevista a Josep-Lluís Carod-Rovira: “Alguna institució del nou estat s’hauria d’ubicar a Tarragona”.

 

L’hora del Circ romà: entrem al tram de voltes i grades del monument a l’àrea de Sedassos.

 

El ‘desvio’ de Pep Escoda: el fotògraf retrata l’entorn de la vella circumval·lació de la 340.

 

Escenaris màgics: celebrem els 10 anys del festival Teatre Màgic amb el Mag Gerard.

 

El REC acciona Tarragona: una mirada diferent al festival de cinema de la ciutat.

 

Enjoiats: comparem els estudis de joieria actuals amb els de fa 40 anys a l’Escola d’Art i Disseny.

 

Antoni Peco, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona: l’orgull de barri.

 

Subscriu-te al ‘Fet’ i dóna suport al periodisme de qualitat elaborat a foc lent

 

Aquests i altres continguts formen part del número 20 del FET a TARRAGONA. La revista, a més, regala un nou fascicle del col·leccionable dels monuments Patrimoni Mundial dedicat al Circ, elaborat per un equip d’experts que lidera el professor de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo. Revista i fascicle els trobareu a partir d’aquest dimecres a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA i CAL MATIAS (Serrallo).

 

Fes-te ara subscriptor del FET i aprofita’n els avantatges: rebràs còmodament a casa les revistes i els fascicles, podràs participar d’activitats culturals exclusives i gratuïtes i obtenir invitacions per a espectacles de teatre i música a la ciutat. Fer-se del FET només costa 30€ l’any.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here