20.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

Tornem a somriure

Instants després del gol de Muñiz. Foto: LaLiga
Instants després del gol de Muñiz. Foto: LaLiga

Eren les 15:30h d’un dissabte de tardor. Feia fresca però es podia anar amb la jaqueta descordada. L’ambient es notava relaxat, lleuger i positiu. Els cafès i les cerveses convivien als voltants d’un estadi que només volia veure una victòria. Els jugadors sortien al terreny de joc a les 15:56h. Quatre minuts i començaria el partit de la reconciliació, o la decepció.

Venint de guanyar a Miranda de Ebro la gent somreia. Potser és psicològic però m’atreviria a dir que la classificació va passar a un segon pla en els minuts previs, durant i després del partit. Anem últims però volem gaudir i retrobar el Nàstic que ens fa cridar, aplaudir, abraçar-nos i rosegar les ungles: i aquest Nàstic el vam tenir.

Els primers minuts van ser bojos, amb un Getafe nerviós i agressiu però, vam saber jugar el partit amb un segell grana impecablement identificable. Totes les línies de joc mostraven solidesa i sobretot seguretat. El fet que la setmana passada haguéssim sumat tres punts fa que els jugadors es treguin la pressió de sobre, s’atreveixin i encertin. Parlàvem, des de feia partits, que era necessari trobar el jugador que es posés l’equip a l’esquena quan anaven maldades, i l’hem trobat. És diu Juan Muñiz i ahir va tornar a marcar l’únic, però més que suficient, gol del partit. Per emmarcar i de falta directa.

L’1-0 arribava al minut 20 de la primera meitat i el Nou Estadi tornava a viure. La gent tornava a cridar, entonava les melodies que feien falta i les mans, aplaudiments i onomatopeies van ser-hi durant tot el partit. El Nàstic va jugar com sap. Precisament la impotència de jornades anteriors hi era perquè sabíem que podíem però no ho aconseguíem. Ens hem desbloquejat, ens hem trobat i els més de 5.000 espectadors van ser testimonis d’un equip que ha tornat, esperem, per fer-nos xalar a tots plegats fins a final de temporada.

Si Tejera i Muñiz funcionen, el Nàstic funciona

El mig del camp va ser contundent amb Tejera, Zahibo, Lobato, Muñiz i Giner, cosa que va fer que la defensa millorés notablement respecte jornades anteriors i Álex López es podés treure la pressió de sobre a causa de la falta de gol. El de Calafell va ser el jugador grana que més faltes va rebre però també el que més vegades es va aixecar. L’actitud del davanter és indiscutible i l’ovació, juntament amb els canvis de Muñiz i Lobato, va ser-ne la prova.

Si Tejera i Muñiz funcionen, el Nàstic funciona. Zahibo va ser un dels altres noms del partit amb una seguretat sorprenent i molt benvinguda, va demostrar ser una peça a tenir molt en compte. Realment es va acabar el partit amb la sensació que el Getafe no havia existit, però no va existir perquè nosaltres els vam neutralitzar i vam jugar, a cada minut, el partit que volíem. “Si tots els haguéssim jugat així la cosa seria ben diferent”, i el senyor de tribuna té tota la raó. L’Amparito abraçava la seva afirmació.

A partir d’ara les coses canvien, una vegada ens hem demostrat que sabem guanyar i a més, sabem guanyar jugant bé, el camí és molt diferent i l’entusiasme i actitud són absolutament positius. La setmana que ve ens espera un derbi trepidant amb un Reus que ve de perdre a casa de l’Alcorcón. Amb un Nàstic que podria veure la sortida del descens si guanyés al Municipal, les ganes, emoció i adrenalina estan assegurades.

Ens agrada el Nàstic que es va veure aquest dissabte al Nou Estadi, ens entusiasma i ens desperta la il·lusió dels reptes i dels somnis. Pas a pas, poc a poc, partit a partit. Seguim la línia que ja hem començat a traçar per tornar a demostrar de tot el que som capaços.

Sigues valent, dibuixa somriures, cavalca la vida. No hi ha cap fita que tu no puguis aconseguir. Avança, sempre endavant i sense retrocés. Sigues tot allò que vulguis ser, doblega els obstacles com un vaixell de paper. No tinguis por. Trepitja fort!

Giner i Muñiz celebren el gol de l'asturià. Foto: Nàstic
Giner i Muñiz celebren el gol de l’asturià. Foto: Nàstic
Aleix Costa
Aleix Costa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here