13.4 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 1, 2023

Assaborir productes ecològics i de proximitat

Josep M. Pinyol i Encarna
Josep M. Pinyol i Encarna Laínez, a la botiga ecològica Tempus Gaudit, del carrer Soler. Foto: DAVID OLIETE 

Un llicenciat en ADE i una actriu han obert a Tarragona Tempus Gaudit, una ecobotiga degustació amb espai de teràpies alternatives en forma de massatges. Són en Josep Maria Pinyol i l’Encarna Laínez, tarragonins, que el juny d’enguany van iniciar aquesta aventura. Com els sorgeix, però, l’interès pels productes ecològics? “Tot arrenca quan deixo professionalment el món de la banca i vaig a treballar a una empresa de Viladrau que fa llets, convencionals i ecològiques”, explica en Josep Maria. Aquest món el va motivar tant que va obrir la seva pròpia botiga, primer per Internet i després a Tona (Osona). “Al cap d’un temps vaig haver de tancar perquè no em sortien els números, però en vaig aprendre molt i ara és tot un bagatge que ja porto acumulat”, afirma.

 

Després d’aquella etapa, l’any 2010 torna a Tarragona on es recupera econòmicament portant la comptabilitat d’empreses i formant-se en shiatsu. És la necessitat de trobar un local per practicar aquests massatges japonesos i tornar-ho a provar amb els productes ecològics que fa que obri Tempus Gaudit al carrer Soler.

 

La seva companya de viatge des de l’any 2013 ha estat l’Encarna, que ha descobert aquest món gràcies al Josep Maria. “Quan algú inicia un projecte amb tantes ganes, se t’acaba contagiant”, explica. Tenir una botiga pròpia li permet a l’Encarna compaginar-ho amb la seva feina d’actriu. Alhora, la voluntat és que Tempus Gaudit pugui ser un petit espai amb activitat cada setmana o cada quinze dies. “Volem donar-li també un toc cultural a la botiga”, comenta.

 

L’establiment vol diferenciar-se d’altres que hi ha a la ciutat en el fet que tots els productes que hi ha són 100% catalans, i que intenten treballar sempre que poden amb petits productors. “Contactar amb gent del territori i molt diferent entre sí fa que cada un t’expliqui amb il·lusió el procés que hi ha darrere, i això s’ha de notar”, diu el Josep Maria. “Cada productor té una història, una trajectòria, com Tempus Gaudit té la nostra”, afegeix l’Encarna.

 

Al local de Tarragona, però, també es poden trobar productes de comerç just, com el cafè o el sucre, i s’hi poden encarregar productes frescos, com el pa, la fruita, la verdura i la carn. Si bé és cert que encara hi ha una major part de la població que no n’és consumidora, els últims anys han notat un augment considerable tant de productors catalans com també de clients. “Potser la gent no fa tota la compra de productes ecològics, però ja sigui per necessitat o per consciència a poc a poc en van agafant més”, conclou l’Encarna.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here