22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Presentem el FET 21 a La Cantonada

Portada del número 21 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: DAVID OLIETE
Portada del número 21 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: DAVID OLIETE

Ja tenim aquí el número 21 del FET a TARRAGONA. Aquest dimecres 18 de gener a les 19,30 en farem la presentació en un acte obert a tothom al Cafè La Cantonada. I aquí us en mostrem la imatge de portada, creació de David Oliete. Una imatge conceptual del polígon petroquímic de Tarragona captada de nit. I és que el dossier de la primera revista de l’any pretén abordar amb realisme els camins de futur del sector químic, motor econòmic indiscutible de la ciutat i el seu entorn.

 

‘Química mutant’ és el títol del reportatge que signa Esteve Giralt i que obre el dossier del FET amb l’objectiu de situar les claus del moment actual del sector i les seves perspectives a mig i llarg termini: cal buscar l’especialització, la qualitat i el valor afegit. Per això és tan important la formació i la connexió de les empreses amb els centres educatius tarragonins. Aquest és el rerefons de l’article ‘Aprenents del segle XXI’ que ha preparat Laia Poblado i que compta amb diversos testimonis, entre els quals hi ha alumnes que ja fan pràctiques mentre estudien.

 

El dossier no deixa de banda la convivència (problemàtica?) entre la química i els seus veïns. Els darrers anys s’ha avançat molt en temes de seguretat i qualitat mediambiental, però el periodista Romà Rofes es pregunta si ja n’és suficient. I completem aquesta mirada al sector químic amb una peça amb perspectiva històrica que signa Oriol Margalef i que es fixa en com es va instal·lar la indústria al territori fa mig segle i quines conseqüències en va tenir.

 

A la presentació del FET al Cafè La Cantonada parlarem de la relació indústria – centres educatius, però també ens hi acompanyaran altres protagonistes del número 21 de la revista. Compartirem una estona amb Jaume Marí, director general de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta, entitat que enguany commemora els seus 40 anys de trajectòria. També en l’àmbit de la discapacitat, comptarem amb la presència de monitors i voluntaris del Club Vaixell, que ja celebra el seu primer mig segle de vida.

 

D’altra banda, la historiadora Pineda Vaquer ens presentarà la nova secció ‘Tarragona desapareguda’, i el mag Gerard ens farà un joc de màgia amb la revista al mateix escenari. Aquesta actuació, programada a la darrera presentació del FET, la vam ajornar per raons de salut.

Amb la revista, de regal, el fascicle de l’Amfiteatre del col·leccionable de Patrimoni Mundial

A més de tot això, explicarem els continguts del número 21, vinculats a la cultura, l’art, la història, l’urbanisme i l’arquitectura:

 

‘Segones vides’: la transformació d’alguns àmbits de la Part Alta gràcies a l’actuació en tres edificis emblemàtics.

‘El batec de Torreforta’: la biblioteca del barri juga un paper clau en la cohesió social de la zona de Ponent.

‘La cara B de la ciutat’: el col·lectiu Bandera Negra retrata la perifèria de Tarragona, indrets moltes vegades invisibles.

‘A contracorrent’: la història d’un parell de galeries d’art contemporani a Tarragona, gràcies a la iniciativa dels seus impulsors.

‘Aliens als dubtes’: visitem les obres del palau d’esports de Camp Clar, que no s’han aturat malgrat l’ajornament dels Jocs al 2018.

 

Aquests i altres continguts formen part del número 21 del FET a TARRAGONA. La revista, a més, regala un nou fascicle del col·leccionable dels monuments Patrimoni Mundial dedicat a l’Amfiteatre, elaborat per un equip d’experts que lidera el professor de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo.

 

Revista i fascicle els trobareu a partir d’aquest dimecres a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA i CAL MATIAS (Serrallo).

 

Fes-te ara subscriptor del FET i aprofita’n els avantatges: rebràs còmodament a casa les revistes i els fascicles, podràs participar d’activitats culturals exclusives i gratuïtes i obtenir invitacions per a espectacles de teatre i música a la ciutat. Fer-se del FET només costa 30€ l’any.

Portada fascicle #6

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here