8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Uns versos tarragonins i optimistes contra el càncer

Rat Cebrián i Yvonne Fuster, amb el llibre il·lustrat que volen publicar. Foto cedida. 

La Rat Cebrián és mestra d’escola, escriptora i contacontes. Segur que molts de vosaltres l’heu escoltada en alguna d’aquelles sessions nocturnes ja tradicionals de les festes de Santa Tecla a la plaça de Sant Miquel, primer, o l’Antiga Audiència, després.

 

La Rat va escriure un poema a la seva mare quan aquesta s’estava recuperant d’un càncer. Aquells versos volen ser ara un regal per a moltes altres persones que pateixen la malaltia. La Yvonne Fuster, il·lustradora, muralista, mestra de taller i assessora de Llenguatge Plàstic a escoles, es va afegir al projecte que ara surt a la llum: un àlbum il·lustrat en suport als malalts oncològics.

 

La Rat i la Yvonne han tingut les mares amb càncer i han vist de prop la mort de familiars. Aquest dissabte 4 de febrer, dia internacional de la lluita contra el càncer, elles començaran una campanya de micromecenatge per fer possible la publicació del llibre, amb un cost de 4.000 euros. Les aportacions es podran realitzar a la plataforma Tot Suma, fins al 20 de març:  http://www.totsuma.cat/projecte/1530/si-vols-tho-explico

 

‘Si vols… t’ho explico’ és el nom que li han posat a la campanya. Abans del llibre, hi ha hagut una exposició amb les il·lustracions de la Yvonne que ha passat per diferents localitats del territori. L’objectiu de tot plegat és fer arribar un missatge positiu a tothom i utilitzar els beneficis de la venda del llibre per oferir-lo a persones que viuen un procés semblant al de la protagonista, la mare de la Rat, la Montse Sabat Bresó. Els hospitals i clíniques que ho desitgin i ho sol·licitin  rebran els exemplars i en faran la seva distribució.

Rat Cebrian i Yvonne Fuster promouen la publicació d’un llibre il·lustrat i solidari

Es tracta d’una iniciativa tarragonina, totalment altruïsta, on les autores i la gent que hi  ha col·laborat no guanyarà ni cinc. Hi han dedicat moltes hores i molta il·lusió, tantes que mereixen ser recompensats amb l’ajut de moltes persones. Entre els promotors del projecte hi ha el Kiko Méndez, d’Insitu Comunicació, que està ajudant a la seva difusió.

 

La Rat i la Yvonne diuen que elles soles no haurien pogut tirar endavant la iniciativa. En el camí recorregut han trobat persones que s’hi han implicat: la Yola Albalat (gestió i animació d’imatges) i l’Alba Llorach (creació de la música) han fet possible el vídeo que serà una de les recompenses als mecenes. Altres que hi han ajudat són el Kandi Álvarez, el Dídac Mariné i la Pietat Cruz.

 

Els llibres estaran a punt a l’abril. Serà, doncs, una bona proposta de regal solidari per Sant Jordi.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here