9 C
Província de Tarragona
Dissabte, gener 29, 2022

Una nova mostra d’orgull tarragoní a la presentació del ‘FET’ 22

El doctor Agustí Tarrés, un dels pioners de Joan XXIII. Foto: David Oliete

Se senten aplaudiments al Cafè La Cantonada quan s’aixeca el doctor Agustí Tarrés. Aquest dimecres bufa 79 espelmes, i celebra el seu aniversari a la presentació del número 22 del FET a TARRAGONA.

 

El pediatra Tarrés és una de les múltiples vides lligades a l’hospital Joan XXIII, molt més que un centre de salut, i que enguany compleix les noces d’or. Ha viscut en primera persona aquests 50 anys d’història, i parla amb orgull quan s’apropa al micròfon. “Joan XXIII és i ha estat sempre un hospital de referència”, sentencia. El nou número del FET mira cap al centre sanitari tarragoní, i destina quatre reportatges i una vintena de pàgines a les històries que sovint s’amaguen darrere de les seves parets. “Volem posar en valor la sanitat pública, malgrat les retallades i la crisi que ha patit en els darrers anys”, amplia Ricard Lahoz, director de la revista.

 

L’ambient càlid i familiar de La Cantonada referma, un cop més, que l’aposta pel periodisme de qualitat i de proximitat no passa desapercebuda a Tarragona. Joves i adults, periodistes i subscriptors, omplen les taules del Cafè. El mag Gerard es deixa veure amb dos exemplars de Màgia amb aliments, la seva darrera obra, que regala als subscriptors Txell Fuguet i Gerard Castells. “És el primer llibre del món en què tots els trucs que s’ensenyen es poden fer amb el que tens a la cuina”, explica entre rialles. Un regal original de cara a Sant Jordi.

La doctora Maria Bodí intervé en un moment de la presentació de la revista. Foto: David Oliete

Tres cadires blaves al petit escenari indiquen als assistents que, qui s’assegui, té una història a explicar. I que val la pena escoltar un petit tastet del que s’amplia a les pàgines del FET. La doctora Maria Bodí, cap de la Unitat de Cures Intensives de Joan XXIII, complementa la seva feina amb la docència i la recerca, i és una de les veus que hi apareix. “La recerca és un estímul per als metges, i garantirà millors tractaments per als pacients”, apunta.  “Hem evidenciat que utilitzar tecnologia innovadora té un impacte important en l’evolució dels pacients”, afegeix. La història, el present i la investigació de cara al futur fan de Joan XXIII no només un hospital de referència, sinó un dels elements més grans de l’orgull tarragoní.

El doctor Francesc Vidal lidera un grup de recerca relacionat amb la SIDA. Foto: David Oliete

Diversos curiosos s’apropen a la porta quan intueixen que s’està gestant alguna cosa a l’interior. Alguns entren, d’altres paren l’orella i esperen atents. “Un hospital investigador sempre tindrà millors resultats que un que no investiga”, afegeix el doctor Francesc Vidal, responsable del grup de recerca en malalties infeccioses. “La línia principal de la nostra passa per un model de control de la SIDA sense necessitat de medicaments”, avança. També és un dels noms propis del número 22 del FET, igual que Ana Herrero, cap de la unitat que gestiona diversos equipaments com la cuina i la bugaderia, espais que mostrem en un altre dels reportatges de la publicació.

Ana Herrero és la cap de la Unitat d’Hoteleria de Joan XXIII. Foto: David Oliete

No queden cadires lliures des de minuts abans de dos quarts de vuit del vespre, de manera que els darrers assistents es queden dempeus o seuen a les escales. A les taules es distribueixen els protagonistes d’altres continguts del FET com el dedicat a la transformació de la façana marítima del Moll de Costa i el Serrallo els darrers trenta anys. “Tarragona vivia d’esquena al mar, i aquesta actuació ho va canviar tot”, reflexiona Coia Escoda, directora de l’Arxiu del Port. “L’objectiu era recuperar el patrimoni marítim i portuari”, afegeix Mercè Toldrà, directora del Museu del Port.

Coia Escoda, a la dreta, i Mercè Toldrà també van intervenir a la presentació del FET 22. Foto: David Oliete

Una dona treu la càmera i fa fotografies des de la taula. Un noi treu el mòbil des de la planta superior i fa un tweet sobre l’acte. Mentrestant, surten a l’escenari músics de bandes de dixie, protagonistes del FET per la proximitat del festival de Tarragona. I tots sumen algunes crítiques: “El festival s’ha anat aturant, cada vegada hi ha menys bandes locals”, lamenta Marc Torres, músic del grup Pixi Dixi. “La majoria d’actes del programa els han pagat particulars”, afegeix Pepe Gómez ‘Moluco’, de The F.E.O.S. Experience.

 

Raül Cid, membre de Stromboli Jazz Band, també critica el tractament de la cultura a la ciutat i es mostra dur amb l’Ajuntament de Tarragona. “Defensem la promoció de la cultura, i estem en contra de coartar la música”, ha manifestat en referència a la multa de 100€ que el consistori ha imposat recentment a una violinista que tocava al carrer August.

El públic va seguir amb interès les intervencions de tots els convidats. Foto: Carla Clúa

L’acte a La Cantonada, àgil i conduït a bon ritme, s’acaba entre més aplaudiments i la satisfacció generalitzada dels assistens: protagonistes i lectors de la revista. El FET a TARRAGONA torna amb força al carrer, amb ganes de recordar que el bon periodisme només es pot concebre des de la responsabilitat, el rigor i la profunditat. Un número cuinat a foc lent que ja podeu trobar a la LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA i CAL MATIAS (Serrallo).

 

El periodisme de qualitat necessita la complicitat de la societat. Si us en voleu fer subscriptors del FET per només 30€ l’any, estareu ajudant a consolidar un projecte de comunicació al servei de Tarragona. Cliqueu aquí i podreu gaudir de diversos avantatges: activitats culturals exclusives i gratuïtes i entrades per a espectacles de música i teatre. Més de 580 amics i amigues ja formen part de la comunitat del FET.

Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here