17.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

A Reus, el vermut és cultura

Presentació del cicle de concerts ‘Vermusic’. Foto: Marc Busquets / Reusdigital

Els pressupostos municipals de Reus per a l’exercici actual ja haurien d’estar aprovats, però a l’agenda de l’alcalde Pellicer aquesta qüestió apareix ara a l’abril mentre no s’entengui amb els socialistes. El gran esdeveniment de l’any a la capital del Baix Camp, la capitalitat de la cultura catalana, resta pendent de veure ampliat el seu programa en funció dels comptes que finalment vegin la llum, tot i que mesos enrere, quan es presentar el projecte, es va anunciar que aquest seria d’entrada de mes de mig milió d’euros (prop de la meitat serà finançada de manera privada).

Vermusic, l’aposta de Miró

Setmanes més tard, alguns dels actes ja s’han dut a terme i dels altres se n’estan a donant a conèixer alguns detalls. Sabem, en tot cas, que des del consistori s’ha assenyalat “la gran importància” que estan tenint els mecenes privats a l’hora de fer realitat les més diverses iniciatives mentre el ple no es decideix. Una d’aquestes, el cicle de concerts íntims Vermusic, compta amb el suport de la firma local Vermuts Miró, que ha aportat 65.000 euros a la capitalitat cultural. La primera actuació, el passat dia 17, va estar protagonitzada pel guitarrista Ander Clemens.

 

Amb la direcció artística de la cèlebre pianista María Parra, la mostra ha de servir també “per obrir espais de la ciutat a un públic que potser no els coneix”, en paraules del director de l’empresa, Carles Prats. En total, seran vuit actuacions que se celebraran en equipaments com El Círcol, el pati de l’Institut Salvador Vilaseca o la Casa Navàs. Hi haurà una cita mensual (amb l’excepció de l’agost) i la cloenda anirà a càrrec de la pròpia Parra. Resulta curiós, com a mínim, que l’encarregada de dissenyar un certamen com aquest hagi pensat que el millor per tancar-lo és programar-se a ella mateixa.

Caelles i el vermut

Al calendari de la capitalitat reusenca encara hi haurà un nou esdeveniment que pretén maridar cultura amb menjar i beure, el Festival de les Arts de Reus (FAR), amb el lideratge del dramaturg Francesc Cerro. Abans, a finals de març, la 19a edició del Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) Vermuts Miró farà possible la secció a concurs Panorama CAT, en què competeixen produccions catalanes. L’abans esmentat Carles Prats serà fins i tot membre del jurat del festival cinematogràfic reusenc.

 

La regidora del ram, Montserrat Caelles, un cop i un altre lloada per Pellicer en diferents actes públics, ja ha capitanejat algunes iniciatives amb el vermut de Reus com a reclam. De fet, i des de l’any passat, la plaça de la Llibertat acull l’Expovermut, una trobada internacional de fabricants i distribuïdors d’aquest beuratge. A banda, és recent l’anunci de crear un centre interpretatiu del vermut que gestionaria un ens creat entre la Cambra de Comerç local, l’Ajuntament i un operador privat per confirmar. Sembla, en definitiva, que la regidora té una visió estratègica de ciutat en què cultura i vermut són un binomi imbatible.

Signatura entre l’ajuntament de Reus i Vermuts Miró. Foto: Ajuntament de Reus
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here