24.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 23, 2024

El temps d’ahir al Moll de Costa

L’exposició ‘Meteorologia històrica al Port de Tarragona’ es pot veure al Tinglado 1 del Moll de Costa: Foto: Manel Caro. APT.

Ara que la informació del temps és una de les més seguides pel públic a les televisions, arriba al Port de Tarragona una exposició única sobre la història de la meteorologia. La mostra -ubicada al Tinglado 1 del Moll de Costa- és el resultat de la feina apassionada d’Hug Texidó al llarg de trenta anys.

 

Encara que no siguis un expert en la matèria, l’exposició no deixa de provocar al visitant reclams continus en forma d’instruments, mapes i documents ben singulars. Tot el que s’hi veu permet apreciar l’evolució tecnològica, des de finals del segle XVII fins als darrers anys del segle XX, en l’àmbit de la meteorologia.

Magnífica exposició sobre la meteorologia històrica, obra d’Hug Texidó, al Tinglado 1

Hug Texidó és “un notari” de la història de la meteorologia, en paraules d’Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya. El perfil del comissari de la mostra i el contingut que hi aporta demostra la inquietud que han tingut de sempre els catalans per mesurar les variables físiques de l’atmosfera i predir el temps.

 

La tenacitat, la constància i l’amplíssima formació científica de l’Hug -un treballador més a Repsol, patrocinador de la mostra-  són les claus per entendre l’abast i la qualitat del material que s’hi ofereix. Un patrimoni personal que ell preserva i que ara ensenya a la societat amb la voluntat de difondre’l d’una manera didàctica i entenedora.

 

Si voleu fer la visita comentada a l’exposició teniu una oportunitat els primers quatre diumenges d’abril a les 11,30h. A més, la mostra es complementa amb un cicle de xerrades que abordaran temes com el canvi climàtic, els episodis meteorològics extrems que s’han viscut a Catalunya, les inundacions provocades per rius o com han canviat les previsions del temps que es feien abans i les actuals. Totes les activitats se celebren al Tinglado 1 del Port de Tarragona, ‘capital’ meteorològica del país fins al 23 d’abril. Una cita cultural molt recomanable.

Un dels quatre diorames presents a l’exposició, ambientats de diverses èpoques. Foto: Manel Caro. APT.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here