9.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El ‘FET’, també protagonista a Tarraco Viva

Imatge de la portada del fascicle 9 del col·leccionable, amb una recreació virtual de la proposta dʹelevació de les restes conservades de la vil·la dels Munts, a Altafulla. Autors: Ferran Gris, Josep Maria Puche, Iñaki Matías (ICAC) i Josep Anton Remolà (MNAT), per encàrrec de lʹAgència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

El FET A TARRAGONA protagonitzarà enguany un dels actes de l’ampli programa del festival Tarraco Viva, el principal esdeveniment cultural i internacional sobre el llegat romà que es fa a la ciutat.

 

El certamen viu aquest 2017 la dinovena edició i se celebra entre el 15 i el 28 de maig amb els vincles entre Roma i Grècia i la figura de l’emperador Adrià com a eixos temàtics centrals. A un any de la celebració (endarrerida) dels Jocs Mediterranis, els organitzadors aposten per destacar el paper del Mare Nostrum com a bressol de grans cultures i civilitzacions de la Humanitat i la importància de l’encontre i el diàleg entre elles.

 

Seguint aquesta filosofia, el punt de trobada entre el FET i Tarraco Viva  -dos projectes genuïnament tarragonins-  és el col·leccionable Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió, que la revista ofereix de forma gratuïta i exclusiva als seus subscriptors i lectors des de fa un any i mig.

El festival acollirà un acte de presentació del col·leccionable del Patrimoni Mundial que es distribueix amb la revista

Coincidint amb la fase d’elaboració de l’últim fascicle de la sèrie, dedicat al conjunt arqueològic de Centcelles, que sortirà al carrer amb el número 24 (juliol – agost del 2017), els responsables d’aquesta iniciativa la presentaran, dins del marc del festival, en un acte públic programat per a dimecres 17 de maig, a les 19.30 hores, a la sala del Sarcòfag Hipòlit del Pretori.

 

Hi participaran el catedràtic d’arqueologia de la URV i investigador de l’ICAC, Joaquín Ruiz de Arbulo, que dirigeix el col·leccionable amb el també professor Ricardo Mar; el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz. el president de la Fundació Privada Mútua Catalana (que edita l’obra), Joan Josep Marca, i el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol.

 

Tots ells parlaran de l’impacte que ha tingut en el món acadèmic i cultural aquest treball inèdit sobre els monuments de Tàrraco distingits l’any 2.000 per la Unesco com a Patrimoni Mundial, amb textos i imatges úniques per explicar, com mai s’havia fet fins ara, el llegat romà de la ciutat.

Recreació virtual en elevació de les termes de la vil·la dels Munts. Autors: Ferran Gris, Josep Maria Puche, Iñaki Matías (ICAC) i Josep Anton Remolà (MNAT) per encàrrec de lʹAgència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Un bon exemple n’és el fascicle 9, que es distribueix des d’aquesta setmana amb el número de maig i juny de la revista, dedicat a la vil·la dels Munts i les grans residències de camp romanes erigides a l’entorn de la capital de la Hispània Citerior. A aquesta publicació pertanyen les imatges que acompanyen l’article, amb fotografies aèries, restitucions virtuals i infografies innovadores en el camp de l’estudi i la recerca arqueològica.

 

Si encara no coneixeu aquest projecte us convidem a fer-vos subscriptors aquí i us oferim també l’opció de rebre els fascicles publicats anteriorment (a preu d’estoc) i les tapes (gratuïtes) per guardar a casa aquesta edició de luxe, que combina periodisme, cultura i història.

 

Els fascicles i la revista es poden comprar també a la Llibreria de la Rambla, La Capona, Adserà i Cal Matias, al Serrallo.

Vista general del gran passadís de circulació al voltant de lʹhort principal de la vil·la dels Munts. El terra està pavimentat amb un mosaic policrom i les parets pintades al fresc. Fotografia: Pepo Segura.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here