Advertisement Advertisement
Carregant ...
Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Obres artístiques al carrer d’Òdena, de Reus. Totes les fotos són de Marc Busquets

Des del passat dilluns i fins aquest proper dissabte, els vianants que es passegin pel carrer d’Òdena de Reus s’hi trobaran una mostra d’art en què el grafit és el protagonista. En el marc dels actes inclosos en la capitalitat reusenca de la cultura catalana d’enguany, el festival Underground Llambordes neix amb la voluntat de donar cabuda a expressions artístiques allunyades dels convencionalisme i disposat a tenir continuïtat.

En total, una cinquantena d’artistes d’aquesta disciplina de la demarcació i les Terres de l’Ebre s’han sumat a una iniciativa de la qual ja se sap que de cara a futures edicions tractarà la música o la dansa. Per impulsar l’esdeveniment, la regidoria de Cultura ha comptat amb el suport de la Transparència i Participació ciutadana, liderada per Montserrat Flores, i amb la complicitat del Casal Joves de la capital del Baix Camp.

Reus dedica la primera edició d’un nou festival a l’obra de grafiters de la demarcació

Flores ja va assenyalar a la presentació de la cita que un dels objectius de Llambordes és “dur l’art al carrer”. Té tota la lògica, en conseqüència, que la primera celebració del festival hagi apostat pel grafit i que, a més, s’hagi anunciat que el carrer d’Òdena lluirà “de manera indefinida” algunes de les propostes dels artistes de les nostres comarques. A banda, s’han programat una sèrie d’activitats paral·leles, tals com una taula rodona en què nou joves creadors reflexionaran sobre la seva tècnica i la creativitat.

Un altre dels reclams de Llambordes és la convocatòria oberta a tothom qui vulgui desenfundar l’esprai d’aerosol i deixar-se dur per la inspiració. D’aquesta manera, aquest dissabte al migdia l’avinguda dels Jocs Olímpics es convertirà en un gran espai de creació, ja que s’hi ha previst la celebració d’un taller col·lectiu en què s’hi farà una gran pintada ciutadana. Per tot plegat, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha definit el festival com “un dels actes més importants de la capitalitat cultural”.

Si la proposta es consolida, podríem ser al davant d’un esdeveniment referent i un aparador per a les noves tendències artístiques que integri l’art urbà en la quotidianitat reusenca. No només perquè recuperaria espais perduts i els dotaria d’una nova personalitat (la mostra a Òdena es fa a les parets d’un vell edifici) sinó perquè aproparia artistes i audiència de manera directa i en un context, els carrers i les places de la ciutat, on de debò pot avaluar-se la vitalitat cultural d’un territori.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *